Afaceri

Facturarea online

 

Avand in vedere cat de mult a avansat in ultimii ani tehnologia era de asteptat ca multe lucruri legate de rutina zilnica companiilor sa devina din ce in ce mai facile. Pe acest principiu, de usurare a activitatilor de zi cu zi, se bazeaza si facurarea online, un trend care incepe sa ia amploare si in Romania. Acum, companiile pot alege intre emiterea facturilor in formatul clasic, pe hartie sau sub forma de factura electronica.

Avantajele folosirii facturarii online sunt numeroase si includ:

  1. Diminuarea costurilor privind emiterea/ transmiterea/ arhivarea facturilor.

Gratie folosirii unui mediu de facturare online se poate renunta cu usurinta la registre, facturier, chitantier etc. Nu este necesara existenta unei arhive deoarece toata informatia va fi retinuta online, intr-un mediu securizat. Documentele nu se pot degrada, pierde si va sunt accesibile oriunde si oricand. De asemena, lucrand intr-un mediu online costurile legate de expedierea facturilor prin posta sau curier sunt nule. Factura este transmisa in timp real, pe email sau sms clientului.

  1. Diminuarea timpului de trimitere/ primire a facturilor.

Asa cum am mentionat si la punctul anterior, duratele de expediere si primire a facturilor se transforma din zile sau saptamani in secunde, maxim minute, indiferent de distanta dintre vanzator si client. Mai trebuie mentionat faptul ca se poate lucra de oriunde exista internet care sa asigure acces la platforma de facturare online, asa ca nu mai este necesara deplasarea pana la sediul fizic al firmei.

  1. Creste signifiant numarul de facturi livrate

Daca inainte exista posibilitatea pierderii facturii de catre posta sau firma de curierat, acum acest lucru este imposibil. Si chiar daca factura se rataceste intre mail-uri, aceasta poate fi retrimisa imediat fara alte costuri supimentare sau perioade de asteptare.

  1. Eficientizeaza tot procesul

Utilizatorii isi pot crea baze de date cu produse si clienti asa ca, in loc sa completeze de sute de ori aceeasi adresa de livrare sau denumire de produs  , ei pot da un singur click si factura este in proportie de 70% completata. Multe platforme ofera si conversii de valuta  implicite, se poate emite deci o factura cu un produs cu pretul in euro si conversia se face automat daca se doreste achitarea in RON. Timpul economisit de pe urma introducerii sirurilor lungi de date sau efectuare a calculelor poate sa fie investit in alte activitati.

  1. Nu necesita utilizatori experimentati

Avand in vedere gradul de atentie redus necesar la utilizarea  programului de facturare online si constructia sa simpla si user friendly, care te ghideaza catre campurile pe care trebuie sa le completezi in vederea emiterii unei facturi corecte si legale, utilizatorul nu trebuie sa aiba nici un fel de studii economice sau experienta in emiterea facturilor.

  1. Factura poate fi modificata si costumizata

 

Pentru un aspect cat mai profesional si memorabil al companiei, multi utilizatori profita de flexibilitatea  platformelor de facturare online pentru a-si include logoul si alte elemente distinctive pe factura.

Toate aceste avantaje vin insotite de ajutorul unei echipe bine pregatite care va va raspunde la orice problema intampinata la utilizarea platformei de facturare online. Emiterea facturilor pe internet este intr-adevar viitorul si o inovatie care ajuta la o lalta firmele mari cat si firmele mici, cu un numar redus de angajati.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed