Amenajari Interioare

Ingrijirea parchetului masiv

Daca ai vazut vreodata o podea din parchet uda, probabil stii deja ce efect dezastruos poate avea apa asupra pardoselii din lemn. Lemnul, prin natura sa, absoarbe apa. Daca intinzi sipci de lemn sau orice material lemnos in pivnita, umezeala din aer este indeajuns de mare incat sa provoace deformari ale lemnului. Pe langa umezeala, pe timpul iernii lemnul se contracta, iar pe timpul verii se extinde. Ce e drept foarte putin incat sa provoace pagube, dar indeajuns de a fi remarcat.

ingrijire parchet masivDeja ai invatat doua lucruri despre lemn si pardoseala din parchet masiv implicit. Acum stii ca nu este bine sa instalezi parchetul in spatii umede(exceptand lemnele exotice sau scandinave) si ca are nevoie de putin spatiu pentru contractie si extindere. Pe langa acestea, mai sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a lua decizia sa iti impodobesti locuinta cu o pardoseala din parchet masiv. De exemplu, cele mai folosite specii de lemn de esenta tare sunt: artarul, stejarul rosu, frasinul, stejarul alb – datorita calitatilor durabile.

In incercarea ta de a te documenta vei descoperi ca parchetul masiv poate fi lucrat la mana sau poate fi lucrat automat. Podelele din parchet masiv lucrate manual sunt extrem de frumoase si autentice, dar de asemenea si foarte scumpe. Parchetul masiv este ideal de folosit atat in casele moderne cat si in cele in care se doreste o atmosfera clasica.

Deoarece parchetul din lemn masiv lucrat manual este foarte costisitor, multe uzine ce prelucreaza lemnul au scos propriile variante de parchet masiv prelucrat manual, dar de fapt acest tip de parchet nu e tocmai lucrat manual ci este o imitatie. Asadar aveti grija ce cumparati, de unde cumparat si mai ales, la ce pret cumparati! Desi a fost o incercare mareata de a duplica parchetul lucrat manual, aceasta strategie a marilor corporatii a esuat lamentabil, iar acel tip de parchet se vinde acum mult mai ieftin.

Ingrijirea parchetului masiv

  • Pentru a ingriji parchetul din lemn masiv trebuie sa folosesti doar produsele recomandate de producator.
  • Cu o grija aparte, pardoselile din lemn pot fi de asemenea aspirate pentru a indeparta mizeria si micile pietricele care s-au infiltrat in crustaturile lemnului.
  • Este recomandat ca inainte de a intra intr-o incapere cu o pardoseala din parchet masiv sa avem la dispozitie un pres, pentru a reduce din numarul pietricelelor si resturilor ce pot fi aduse involuntar in locuinta.
  • De asemenea ai grija ce tip de mobilier cumperi fiindca unele corpuri au picioare care pot zgaria cu usurinta podeaua. Daca totusi alegi un mobilier care are picioare ce pot zgaria pardoseala, ai grija sa pui elemente de protectie, improvizeaza suporturi din cauciuc, plastic sau chiar material textil, pentru a creea o priza mai buna intre picior si pardoseala. In magazinele de mobila puteti gasi astfel de suporturi special create pentru a intampina zgarieturile parchetului.
Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Amenajari Interioare

Obtine siguranta, calitate si confort cu cele mai moderne seminee pe gaz

Amenajari InterioareCUMPARATURIIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIPentru casa

Iti utilezi baia? Cauta cele mai avantajoase pachete promotionale cu baterie dus inclusa!

Amenajari Interioare

O analiza completa asupra avatanjelor becurilor led

Sign up for our Newsletter and
stay informed