Design

Materialele textile de designer – o invitatie la creativitate

Orice pasionat de croitorie, patchwork, decoratiuni interioare etc. stie care este diferenta intre materialele textile de designer si materialele textile obisnuite. Pentru « aspirantii » la acest statut, merita insa amintite :

  • Materialele textile de designer « poarta semnatura » unor designeri specializati in domeniul materialelor textile. Practic, modelele de imprimeuri sunt creatii artistice asumate de creatori cu pregatire, experienta si portofoliu recunoscute.
  • Materialele textile de designer prezinta o garantie de calitate, deoarece nici un designer cu reputatie nu lanseaza o colectie « sub semnatura » personala folosind materiale sau imprimeuri de calitate indoielnica.
  • Nu in ultimul rand, materialele textile de designer se disting din punct de vedere vizual de materialele textile de serie prin stil si originalitate, fiind adevarate creatii vii menite sa incante sufletul si sa inspire utilizatorii finali.

Pana nu demult, materialele textile de designer puteau fi achizitionate doar din strainatate, ceea ce, evident, le facea destul de greu accesibile. Din fericire, exista in prezent si in Romania magazine de profil, majoritatea online, unde se pot compara modele de tesaturi textile create de designeri renumiti. Astfel, cu un simplu search pe Internet, avem acces la materiale textile din colectiile Michael Miller Fabrics si Robert Kaufmann Fabrics, adevarate bijuterii de stil, fiecare in felul lor.

Materialele textile Michael Miller sunt importate din SUA si sunt recunoscute pretutindeni in lume pentru designul indraznet, caracterizat de elementele grafice moderne. Nu mai putin celebre sunt colectiile florale ce poarta semnatura Michael Miller.

Robert Kaufman este unul dintre cei mai mari producatori de materiale textile din SUA. Materialele textile Robert Kaufmann acopera toate stilurile prin diferitele colectii, de la stilul romantic sau vesel, pana la stilul vintage sau funky.

Alte colectii de designer disponibile in Romania sunt Henley Studio – un studio de designeri britanici care fac imprimeurile retro sa fie trendy – si Riley Blake ce se distinge prin colectii ca din povesti.

Un magazin unde sunt disponibile materiale textile online din toate cele patru mari colectii va va ajuta sa comparati si sa alegeti mult mai usor. Indiferent de designer, materialele textile ce « poarta semnaturile » acestor creatori consacrati sunt o invitatie la creativitate ce cu greu ar putea fi ignorata.

Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Sign up for our Newsletter and
stay informed