Auto

Mentinerea autovehiculului in stare functionabila

Este foarte important sa mentinem autovehiculul intr-o stare buna de functionare. Iar prin asta vreau sa zic ca daca masina are piese care nu functioneaza la capacitatea optima, atunci trebuie sa luam masuri.

Cand vorbim de repararea autovehicululu vorbim de fapt de siguranta noastra. Atunci cand o piesa se strica, trebuie sa rezolvam problema din doua motive:

-ne punem siguranta in pericol. Chiar daca piesa inca functioneaza, exista posibilitatea ca atunci cand e fortata mai tare sa cedeze de tot. Si cu sigurana nu vrem sa se intample in timp ce conducem.

-nereparand o piesa, va duce la deteriorarea altora. Piesele unui autovehicul sunt foarte strans legate intre ele, astfel daca cedeaza un capat de bara si nu luam masuri, in scurt timp se vor strica si alte componente. Daca o planetara incepe sa bata foarte tare, atunci exista posibilitatea ca la un moment dat sa nu mai putem pleca de pe loc. Daca un cardan face probleme si da semne ca incepe sa cedeze, ne vom trezi la un moment dat ca masina nu mai cupleaza si nu mai putem pleca de pe loc.

Cand o piesa de la autovehicul se strica, avem doua posibilitati. Fie reparam piesa, fie o inlocuim cu una noua. Cu toate acestea, nu toate piesele auto pot fi reparate. O planetara, un ax cardanic, pot fi reparate, dar bucsele sau rulmentii trebuie schimbati atunci cand se deterioreaza.

Este foarte important ca atunci cand masina se strica sa mergem la un service care dispune de personal cu experienta. Fiindca multi dintre noi am trecut prin mana diverselor service-uri auto care ne-au “reparat” autovehiculele si in cele din urma sa constatam ca problema inca exista, ca bocanitul inca persista sau ca motorul tot se opreste.

Reparatiile care nu trebuie trecute cu vederea

-Schimbatul consumabilelor. Schimbatul uleiului, schimbatul rulmentilor al bucselor, sunt lucruri care nu trebuie amanate. Daca un rulment este prea uzat, atunci acesta se poate bloca in timp ce mergem cu masina. Daca nu suntem atenti la ulei si la cat de mult este in motor, ne putem trezi cu motorul calat, iar atunci vom avea serios de plata.

-Schimbatul pieselor importante. Planetarele, cardanul, telescoapele…sunt de asemenea piese foarte importante care trebuie schimbate atunci cand cedeaza.

-Sistemul electric. Principala cauza a accidentelor ce implica autovehicule arzand sunt date de scurt circuitul sistemului electric. Cu siguranta nimeni nu-si doreste sa-si vada masina arzand.

Prin urmare, atunci cand aveti probleme cu masina, nu mai asteptati si mergeti la un service auto profesional pentru o constatare. Siguranta este mai presus ca banii!

Related posts
Auto

Ce probleme apar la mașini cel mai des iarna?

AutoAuto-Moto si transporturi

Top 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont, ca sa nu fii inselat atunci cand inchiriezi o masina

AutoAuto-Moto si transporturi

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen si Ford - cele mai vandute masini sh din Germania

Auto

Sfaturi pentru a promova mai usor examenul auto

Sign up for our Newsletter and
stay informed