Medicina

Psihologul tau

Psihologul poate da informatii indispensabile unei personalitati pentru ca aceasta sa se poata inteleage mai bine si astfel sa-si poata schimba un comportamentul care ii creaza nemultumire sau neputinta. Prin educatie si consiliere psihologul poate indrepta gradul de functionalitate sau autocunoastere al omului. Sunt practici si tehnici ce pot remedia starea de relaxare, de confort psihic a omului cat si purtarea ei in diferite situatii.

Preocuparea mea, ca psiholog clinician se efectueaza in clinica (spital de psihiatrie si clinica de specialitate) in stransa legatura cu oameni cu numeroase probleme psihice sau de natura sa limiteze functionalitatea familiala, profesionala sau sociala a omului. Conditiile in care se obtine atestarea unui psiholog in domeniul „clinica” inglobeaza multi ani de scoala teoretica si paractica, de aici rezulta experienta si profesionalismul.

Activand intr-un spital de multi ani am avut ocazia sa examinez sau sa insanatosesc mii de oameni cu simptome, boli si insusiri diferite. Acest lucru, alaturi de alte perfectionari (de psihoterapeut si sexolog) ma ajuta sa inteleg mai bine si sa pot afla cea mai buna abordare pentru aproximativ orice circumstanta.

Din punct de vedere al interventiei directe in spital insa, posibilitatile psihologului clinician sunt limitate de caracteristicile sistemului de sanatate romanesc, respectiv a faptului ca acesta nu recunoaste indrumarea psihologica si psihoterapia ca serviciu de sanatate, indeletniciri ce se pot petrece doar in mediul privat in acest moment.

Astfel, in majoritatea cazurilor carora se prezinta aceasta abordare, consilierea psihologica si psihoterapia se realizeaza in cabinetul individual, ce functioneaza legal si independent. Pentru diverse detalii despre perfectionarea mea ca psihoterapeut puteti sa vizitati pagina psihoterapeutului.

Related posts
Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Medicina

Cand sa mergem la medicul stomatolog?

Medicina

Bolile cele mai frecvente tratate de medicii ORL

Sign up for our Newsletter and
stay informed