Copii

Sarcina pe saptamani, cum evolueaza fatul in burtica

sarcina pe saptamaniChiar daca doresti sa stii momentul exact al conceptiei, este destul de dificil, mai ales in cazul unei sarcini neprogramate si din acest motiv cele 40 de saptamani de sarcina se numara incepand cu ziua in care a avut loc ultima menstruatie, astfel acele saptamani de sarcina pe care ni le spune medicul cand mergem la un consult nu sunt chiar reale. In prima si a doua saptamana de sarcina nici macar nu esti insarcinata efectiv, probabil nici ovulatia si nici actual sexual nu au avut loc.

Fecundarea efectiva are loc in perioada fertila, adica undeva la sfarsitul saptamanii 2 de sarcina si inceputul saptamanii 3 de sarcina, deoarece ovulatia are loc cu 14 zile inainte de cand ar trebui sa apara ciclul menstrual.

Corpul tau se pregateste pentru o posibila sarcina in fiecare luna, iar ciclul menstrual reprezinta acest ciclu de pregatire de sarcina.

Primele simptome de sarcina, pot fi percepute de unele femei chiar imediat dupa conceptie, sub forma unor emotii sau presentimente, dar testele concludente de sarcina sunt mai precise cu cat sarcina avanseaza si in mod normla abia dupa 2 saptamani de sarcina un test de sarcina obisnuit are o precizie acceptabila.

O data ce ai aflat ca esti insarcinata poti sa urmaresti pe internet pe site-urile despre sarcina, in care gasesti articole despre modul cum organismul tau incepe sa se transforme, la fel si starea ta psihica, si de asemenea pe o parte din aceste site-uri ce prezinta sarcina pe saptamani poti gasi si informatii despre cum se dezvolta copilul tau la tine in burtica, despre momentul cand inima ii bate pentru prima oara, cum ii cresc manutele si picioarele, cum clipeste, cum suge prima oara degetul si alte informatii interesante.

Cu cat esti mai bine informata pe tot parcursul sarcinii cu atat temerile si fricile de sarcina si nastere se vor diminua mai tare, cele mai mari frici apar datorita necunoscutului, afla ce se intampla in interiorul tau cu ajutorul sarcina pe saptamani si vei fi mai linistita.

Tatal copilului este bine sa citeasca si astfel sa cunoasca si el toate momentele prin care treci tu si copilul sau din sarcina pe saptamani, astfel te va intelege mai bine si va fi alaturi de tine, si chiar ii a creste legatura afectiva cu acest copil.

Related posts
CASA SI FAMILIECopii

Alege un carucior 3 in 1 si profita de toate avantajele oferite

Copii

Iată cea mai simplă metodă să-ți faci copilul să renunțe la biberon!

Copii

Educatia, de ce este importanta

Copii

Hainele elegante pentru copii – la preturi avantajoase in perioadele de reduceri

Sign up for our Newsletter and
stay informed