Copii

Educatia, de ce este importanta

Educatia se refera la un ansamblu de valori, dupa care o persoana se ghideaza pe parcursul vietii si este un process continuu.
Potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, educatia reprezinta un fenomen social fundamental de transmitere a experientei de viata generatiilor adulte si a culturii catre generatiile de copii si tineri, abilitarii pentru integrarea lor in societate.
Cunoasterea bunelor maniere si comportarea in societate conform acestor principii face parte din procesul de invatare si educare.
De asemenea, cand vorbim despre educatie ne putem raporta si la stirile care apar in fiecare zi in domeniul educatiei. Sunt stiri care vorbesc despre sistemul de invatamant din diferite tari ale lumii, dar si despre sistemul de invatamant din tara noastra.

Educatia este foarte importanta si se face pe parcursul mai multor ani, atat la scoala primara, cat si la scoala generala, la liceu, apoi la facultate. Educatia este foarte importanta in dezvoltarea individului, este cea care formeaza personalitatea unui om, cea care il ghideaza in viata. In functie de educatie, oamenii fac anumite alegeri in viata. Educatia are un rol major in dezvoltarea noastra ca oameni si invatam tot timpul cate un lucru nou, in fiecare zi. De aceea este important ca fiecare copil sa aiba acees la sistemul de invatamant de stat. Fara educatie nu exista multe sanse ca un om sa se implineasca din punct de vedere intellectual, dar nici material.
Filosoful german Kant spunea ca educatia contribuie la valorificarea naturii umane in folosul societatii.
Prin educatie o persoana se dezvolta din punct de vedere intelectual, devine mai inteligenta, cu o cultura generala bogata, invata mereu lucruri noi, care ii vor fi de folos. De aceea, are un rol extraordinar in dezvoltarea individului. De aici si vorba din popor: daca nu ai carte, nu ai parte.

In multe tari din Africa, de exemplu, educatia este greu accesibila, din cauza saraciei. La fel se intampla si in India.

Related posts
CASA SI FAMILIECopii

Alege un carucior 3 in 1 si profita de toate avantajele oferite

Copii

Iată cea mai simplă metodă să-ți faci copilul să renunțe la biberon!

Copii

Jocurile cu animale, ideale pentru copii

Copii

Hainele elegante pentru copii – la preturi avantajoase in perioadele de reduceri

Sign up for our Newsletter and
stay informed