Amenajari Interioare

Sistem de incalzire NOBO – convectoare electrice

Incalzirea eficienta (consumul de energie, confortul incalzirii, reglabilitatea incalzirii, …), este o problema foarte importanta. Datorita acestui fapt multe firme sunt preocupate de aceasta. Firma NOBO Electro AS din Norvegia, realizeaza convectoarele electrice de perete NOBO, foarte moderne, ecologice, durabile, fiabile si eficiente. Incalzirea aerului se face prin convectie naturala, de aceea nu necesita alte dispozitive care asigura circulatia aerului.

SC Cabsat SRL, a inceput sa importe incepand din anul 2005 aceste convectoare .

Principiul de functionare

Convectoarele NOBO contin un element special de incalzire, care este protejat la supraincalzire, si astfel se ajunge ca practic durata de utilizare a acestora sa fie nelimitata (elementul de incalzire nu se arde). Pentru a se reduce zgomotul ce ar putea fi neplacut, elementul de incalzire este asezat pe pastile de glisare.

Prin aceste tehnologii noi s-a obtinut o durata de functionare mult mai lunga si o siguranta sporita in functionare, pentru ca nu exista piese mobile ce se pot defecta.

Eficienta ridicata a convectoarelor este data de modalitatea prin care ele incalzesc aerul. Aerul este absorbit prin orificiul de pe partea inferioara a convectoarelor, dupa ce acesta preia caldura din elementele convectorului, aerul incalzit iese pe partea superioara a convectorului, realizandu-se o circulatie naturala a aerului, fara sa fie nevoie de un ventilator.

Eficienta unui convector

Valoarea investitiei in sistemul de incalzire realizat cu ajutorul acestor convectoare NOBO sunt semnificativ mai reduse fata de alte tehnologii de incalzire conventionale. Usurinta montarii convectoarelor, eficienta lor, usurinta cu care se poate restructura sistemul de incalzire etc. face ca convectoarele NOBO sa fie utilizate atat in cazul incalzirii unei singure camere, birou cat si la incalzirea cladirilor .

In acest tip de convector nu exista substanta de transmisie a caldurii (ulei, gel, apa), nici ventilator sau alt dispozitiv, care prin consumul propriu ar duce la reducerea eficientei.

Un alt avantaj, ce vine din modul de functionare este incalzirea aproape uniforma a aerului din camera.

Eficienta energetica maxima se atinge, atunci cand convectorul este montat in dreptul geamului la o inaltime de cca. 10 cm de podea.

Pe piata exista o gama larga de convectoare, de la puterea de 250 W pana la 2000 W, in functie de necesitatea fiecarei locuinte in parte.

Convectoarele NOBO au in dotare si termostate electronice, ce ce permite utilizatorului sa faca un reglaj precis al temperaturii din camera, (la unele modele de convectoare, termostatele sunt interschimbabile). Astfel in fiecare incapere se poate regla in mod independent temperatura dupa cum avem nevoie.

Pentru cei ce doresc sa aiba un sistem de incalzire comandat dintr-un singur loc (chiar de la distanta), se poate alege din gama din convectoare NOBO o varietate mare de dispozitive.

Exemple pentru consum

Intr-un apartament cu 4 camere cu o suprafata de 95 mp, incalzit doar folosind convectoare NOBO, costul energiei electrice consumate (incalzire, iluminat, apa calda, frigider, televizor, masina de spalat, etc.) ajunge la aproximativ 350-400 RON/luna, in lunile de iarna, iar intr-un apartament cu 2 camere, costul energiei electrice pentru cele 5 luni friguroase ajunge  aproximativ la 1100 RON.

Dimensionare convectoare

Puterea instalata = 75 W * suprafata ce trebuie incalzita (in cazul incaperilor de circa 2,8 m inaltime) sau 25W/mc.  Forma si dimensiunea radiatoarelor difera in functie de putere si model. Sunt radiatoare cu inaltimea de 20 cm, cu latimea de 48 cm pana la 178 cm, cu puterea intre 250 W si 1500 W, sau cu inaltimea de 40 cm, cu latimea de 43 cm pina la 132 cm, cu puterea intre 500 W si 2000 W.

Convectoarele NOBO necesita un spatiu redus, distanta totala dintre perete si convector este de 9 cm.

Pentru detalii vezi www. cabsat. ro, sau contactati-ne prin telefon 0758 112 949.

Programare – Reglare convectoare

Termostatele electronice ale convectoarelor dau posibilitate de reglare a temperaturii cu o precizie de 0,5 oC, iar modulele programabile fac posibila programarea temperaturii pe un interval de timp mai lung (zile, saptamana). Programarea da posibilitatea reglarii a doua temperature; una de confort, si una economica.

Posibilitati de utilizare convectoare

Convectoarele NOBO reprezinta o solutie pentru orice situatie (in locuinte, apartamente, case de vacanta, birouri, magazine, pensiuni, hoteluri, piscine, spatii cu aer umed etc.). Utilizand diferite module de programare se pot realiza variante de la simpla temporizare pana la comanda centralizata a temperaturii unei cladiri.

Din experienta utilizatorilor rezulta ca o eficienta apropiata de utilizarea altor surse de energie se obtine in cazul cladirilor noi, cu termoizolatie buna.

In cazul cladirilor vechi se recomanda un sistem de incalzire NOBO dupa ce cladirea a fost termoizolata.

Avantaje convectoare

– siguranta in utilizare fara interventii si reparatii

– convectoarele sunt dublu izolat

– rezista in medii umede, chiar si la stropuri de apa

– suprafata nu se incalzeste peste 80 grade C (exista modele care se incalzesc numai pana la 60 grade C )

– protectie la supraancalzire

– instalare usoara, comoditate in utilizare

– se fixeaza cu 4 suruburi pe orice suprafata

– se poate monta dupa zugravit

– se detaseaza usor in timpul curateniei

– nu are ventilator, circulatia aerului nu este asa de intensiva ca sa miste praful din camera

– nu scoate zgomot

– asigura incalzirea uniforma a aerului din incapere

– nu are miros, functionare curata, fara reziduuri

– forma estetica, colturile rotunjite, culoarea alba,

– convectoarele NOBO sunt aparate de incalzire moderne si ecologice

Mai multe detalii gasiti pe www. cabsat.ro

Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Amenajari Interioare

Obtine siguranta, calitate si confort cu cele mai moderne seminee pe gaz

Amenajari InterioareCUMPARATURIIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIPentru casa

Iti utilezi baia? Cauta cele mai avantajoase pachete promotionale cu baterie dus inclusa!

Amenajari Interioare

O analiza completa asupra avatanjelor becurilor led

Sign up for our Newsletter and
stay informed