Pentru casa

TERMENI FRECVENT FOLOSITI LA APARATELE DE AER CONDITIONAT

Ce este COP?

Coefficient of Performance – coeficientul de performanta, este raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de incalzire generata. Spre exemplu, o pompa de caldura moderna va genera 3 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. In acest caz COP va fi 3.

Aparatul meu are 2 ani garantie – De ce am nevoie de revizie periodica ?

Aparatele de aer conditionat au nevoie de revizie periodica pentru a functiona in siguranta si cu o eficienta optima.

Ce este clasa de energie?

Clasa de energie este o noua metoda de marcare introdusa pentru a permite consumatorilor sa compare eficienta energetica a echipamentelor. Este in functie de EER si COP, astfel:

Observatie:
– Valorile din tabelul de mai sus sunt exprimate in W/W, insa unii producatori folosesc pentru EER unitatile de masura Btu / h W. Pentru a face conversia in W/W trebuie sa impartiti la 3.412. Ex: EER= 11.00 Btu/hW => EER= 3.22 W/W => aparatul este clasa A de energie.

Ce este EER?

Energy efficiency ratio– rata de eficienta energetica, este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru incalzire sau pentru racire.

Ce este pompa de caldura ?

Pompele de caldura pot extrage caldura din aer, apa sau pamant si sunt folosite atat pentru racirea cat si pentru incalzirea unei cladiri in mod eficient si economic.

Pompa de caldura este masina frigorifica ce poate inversa ciclul frigorific, astfel incat sa furnizeze caldura in loc de racire. Deoarece pompa de caldura foloseste agent frigorific este posibil se ridice temperatura aerului de la -15 grdC pana la o temperatura utila pentru incalzirea unei incaperi. Dificil de imaginat, dar inchipuiti-va ca un frigider inverseaza ciclul frigorific si grila neagra din spatele lui este foarte rece, iar inauntru ar fi foarte cald.

Ce este VRV sau VRF?

Debitul de refrigerant este adaptat foarte precis pentru a satisface cererea de incalzire sau racire a cladirii, astfel se economiseste energie.

VRV este un sistem conceput si dezvoltat de Daikin Industries si inseamna „variable refrigerant volume” – „volum de agent frigorific variabil”. Daikin detine marca inregistrata VRV, de aceea alti producatori folosesc termenul VRF „variable refrigerant flow” – „debit variabil de agent frigorific”. In principiu ambele functioneaza la fel si sunt cai extrem de eficiente, sigure, economice pentru a raci sau incalzi cladiri.

Pe scurt, sunt probabil cele mai bune sisteme disponibile pentru aplicatii medii si mari.

Aparatul meu de aer conditionat nu functioneaza – Ce pot face ?

Una din cele mai uzuale cauze este intreruperea alimentarii cu curent electric. Verificati daca siguranta este buna in tabloul electric sau aparatul este bagat in priza.

Daca in continuare aparatul nu porneste, sunati la service.

O alta cauza este blocarea filtrelor de aer, verificati daca sunt curate. Consultati si manualul de intructiuni – uneori ajuta.

Related posts
CUMPARATURIPentru casa

Care sunt principalele obiecte sanitare de care ai nevoie in baie?

CUMPARATURIPentru casa

Prinde reducerile la sanitare Grohe si alege din sute de produse de renume

CASA SI FAMILIECUMPARATURIPentru casa

Dispenser sapun de cea mai buna calitate: unde il gasesti si cum il alegi

CUMPARATURIPentru casa

Intampina noul an cu un model deosebit de mobila dormitor!

Sign up for our Newsletter and
stay informed