Tehnologie

Tipuri de drone

Dronele cu telecomanda sunt niste gadgeturi moderne si interesante, care ii acapareaza si pe cei mai seriosi dintre noi.

droneDronele sunt niste dispozitive foarte interesante si utile. Sunt folosite atat ca jucarii, cat si pentru indeplinirea anumitor sarcini. In cele ce urmeaza voi lista principalele tipuri de drone pentru a va face o idee in ansamblu cu privire la aceste dispozitive.

Dronele militare

Dronele militare sunt de fapt niste avioane controlate de la distanta. Americanii au o flota bine dezvoltata de astfel de drone, care sunt trimise cu succes in punctele de interes sau de razboi. Aceste drone sunt dotate cu os erie de camere video foarte performante, iar unele dintre ele chiar sunt dotate si cu arme. Tot in categoria dronelor militare intra si alt fel de dispozitive, si anume: dronele de verificare – acestea nu au aspectul unui avion precum cele de mai sus, ci pur si simplu sunt quadcoptere. Sunt folosite tot in zonele de conflict pentru studierea terenului sau studierea adversarului.

Dronele de jucarie

Dronele de jcuarie sunt cele mai ieftine drone. Acestea au pur si simplu scop de divertisment. Se regasesc pe site-uri precum Toybox sau in magazinele de jucarii moderne. Au de obicei o dimensiune de maxim 30×30 cm si pretul variaza intre 100 si 600 Ron. Aceste drone sunt destul de limitate de faptul ca bateria nu tine prea mult, prin urmare si timpul de zbor este mic.

Prosumer Drones

“prosumer” se refera la echipamente profesionale folosite de amatori. Aceste drone sunt capabile sa zboare pana la 25 de minute si pot cara si o greutate mica precum o camera foto GoPro, care nu cantareste prea mult. Pretul acestor drone se situeaza undeva la 1000 de dolari.

Dronele profesionale

Acestea au o stabilitate foarte buna si o durata de zbor destul de mare. Sunt ideale pentru filmari aeriene lungi, pentru efectuarea livrarilor pe distante mari etc. Pretul acestora porneste de la 10 000 de dolari si sunt folosite in general in transmisiile TV.

 

Related posts
Tehnologie

Cartuse imprimanta – avantajele tehnologiei care sta la baza documentelor tale

ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Tehnologie

Ce se intampla cu informatiile noastre

Tehnologie

Locuintele inteligente – supravegheaza locuinta ta

Sign up for our Newsletter and
stay informed