PRODUSE SI SERVICII

Transforma pielea intr-un touchpad

Datorita cercetatorilor americani si noului dispozitiv numit Skin Track, care preia conceptul literalmente, folosind pielea ca touchpad navigarea pe telefoane prin piele nu este un truc SF. FIG, un laborator de cercetare de la Universitatea Carnegie Mellon, crede ca bratul trebuie sa fie mai mult decat o parte a corpului. Tot ce este nevoie este un inel pe deget si un ceas inteligent la incheietura mainii. Tehnologia Skin Track este un aparat usor de utilizat, are 2 piese ale hardware-ului , un inel si o banda cu senzori care comunica intre ele cu ajutorul semnalelor si electrozilor electrici de inalta frecventa.

Tanarul Gierad Laput, un absolvent CMU si unul dintre cercetatori, afirma ca tehnologia Skin Track functioneaza pe un principiu asemanator cu cel al semnalelor turnurilor de celule pentru a dezvalui locatia smartphone-ului. Daca inelul arata un semnal, se distribuie prin piele si bratara ia prin electrozii instalati in interiorul ei intr-un touchpad sau intr-un ecran color (videointerfon) cu senzori. O caracteristica esentiala este ca echipamentul nu este impiedicat de haine. Cercetatorii au publicat un filmulet demonstrativ care indica cum un utilizator Skin Track face diferite gesturi ca cele pe care le le folositi pe telefoane. Un lucru important este ca Skin Track nu este incomod, pentru ca inelele si ceasurile sunt lucruri pe care persoanele le poarta in fiecare zi. Skin Track poate sa recunoasca felul in care organizezi fisierele in smartphone, precum si mutarile care sunt ajutatoare in aranjarea jocurilor si aplicatiilor de pe ecran.

De asemenea, noua tehnologie intelege scrisul de mana. De exemplu, scrie litera „P” pe piele si se vor lansa aplicatii de stiri, dar daca instalezi sau scrii litera „S” poate pune smartphone-ul pe modul silentios. COmpania FIG care au utilizat tehnologia Skin Track spun ca recunoaste degetul in momentul in care este in contact cu pielea 99% din timp. Optiunile par interminabile, dar exista si piedici pe care cercetatorii trebuie sa le depaseasca pentru a face Skin Track mai bun. Momentan, prototipul poate avea cateva dificultati in privinta consumului de energie si bateria. Pielea umeda si miscarile constante ale corpului pot afecta, de asemenea, semnalul. Prototipul este destul de voluminos, ca inelul atasat la, iar bratara este lata si groasa, dar inventatorii nu vad in asta probleme pe termen lung. Deoarece aceasta tehnologie este non-invaziva, se gandesc ca in viitor va fi integrata ceasurilor inteligente, suportand interactiunile pe ecranele mici. Tehnologia este in siguranta. Nu exista dovada ca semnalele de frecventa radio utilizate de Skin TRack au efecte asupra sanatatii.

Related posts
PRODUSE SI SERVICII

Lansare i-Video (Site Supraveghere video)

PRODUSE SI SERVICII

Plan eficient pentru paza si securitate

PRODUSE SI SERVICII

Serviciile de curatenie tot mai solicitate

PRODUSE SI SERVICII

Cum gasesti cea mai buna tigara electronica?

Sign up for our Newsletter and
stay informed