Sport

Unde afli rezultatele din Europa League

UEFA Europa League a doua mare competitive de fotbal din Europa, dupa Liga Campionilor. Rezulaltele meciurilor din Europa League pot fi aflate atat d epe internet, cat si din presa scrisa si de la televizor.

Istoricul Europa League

Europa League este a doua competitie de fotbal dintre cluburi, fiind organizata de UEFA.  A fost infiintata in anul 1971, purtand numele de Cupa UEFA, iar din 2009 a fost redenumita  UEFA Europa League.

Potrivit datelor wikipedia, cupa UEFA a fost precedata de Cupa Oraselor Targuri, o competitie fotbalistica europeana care se juca intre 1955 si 1971. Competitia a crescut de la 11 echipe în prima ediție (1955–58) pana la 64 de echipe in ultima ediție jucata in 1970–1971.  In anul 1999, Cupa UEFA s-a unit cu o alta competitie europeana, Cupa Cupelor, la care participau echipele castigatoare ale cupelor organizate in tarile membre ale UEFA. Pe 2 iulie 2009 a avut loc prima editie, meciuri ale caror rezultate din Europa League au putut fi gasite pe site-ul oficial al UEFA.

Rezultatele meciurilor din Europa League, la stiri

Competitia are loc anual, iar castigatoarea trofeului concureaza pentru Supercupa Europei, intr-un meci impotriva echipei care  a castigat Liga Campionilor. Meciurile si rezultatele din Europa League sunt transmise la jurnalele de stiri, atat la televiziunile generaliste, cat si la cele de nisa, fiind o comtetitie importanta, urmarita de nenumarate persoane.

In meciurile din faza grupelor participa 48 de echipe, impărțite in 12 grupe. Primele 2 din clasament se  califica mai departe. Tururile preliminare se impart in 4 runde, iar rezultatele Europa League din aceste faze ale grupelor le afli prin intermediul presei sau daca urmaresti meciurile, fie pe internet, fie la televiziunile sportive.

Echipele care pierd meciurile in ultimele doua tururi preliminare din Liga Campionilor se califica si ele in ultimul tur preliminar si în faza grupelor din Europa League. Fotbalul din aceasta competitive este unul de calitate, fiind urmarit de nenuarati  microbiti din toata Europa.

Related posts
EchipamenteSport

Gama de cauciucuri pentru bicicleta de 26 inch Continental: vezi tot ce trebuie sa stii despre aceste anvelope

EchipamenteSport

E timpul sa iti maresti garderoba cu imbracaminte ciclism: top elemente esentiale

Sport

Cluj, oras european al sportului in 2018

Sport

Despre meciurile de fotbal de la noi

Sign up for our Newsletter and
stay informed