CASA SI FAMILIE

UPS-ul pentru centrale termice, solutie care te poate scapa din probleme

UPS centrala termica

UPS centrala termica

Detinerea unei Instalatii solare care sa iti ofere apa calda sau chiar energie electrica este extrem de eficienta pentru orice proprietar de locuinta. Din pacate, nu este suficienta detinerea unei instalatii solare, accesoriile fiind si ele extrem de importante. Un astfel de accesoriu este UPS-ul. Exista destul de multe tipuri UPS-uri pentru centrale termice , asadar, ai de unde alege. Pentru a o face insa, trebuie sa intelegi ce face un UPS si cu ce te poate ajuta.

Ce este, asadar, un UPS?

In cateva cuvinte, este o sursa de elergie neintreruptibila, care poate sa ia locul oricarei alte surse de energie, in momentul in care aceasta are problema. Diferenta dintre un UPS si un generator de rezerva, spre exemplu, este faptul ca primul ofera protectie instantanee in cazul intreruperii de energie electrica. Este adevarat ca are o autonomie scurta, insa este suficient de mare incat sa iti permita sa opresti dispozitivele pe care le ai in functiune si sa le pastrezi in siguranta. In functie de ceea ce vrei sa protejezi, UPS-urile variaza in functie de marime si de putere. Cele mai mari UPS-uri pot sa asigure energie pentru un intreg oras in timpul caderilor de tensiune.

De ce ai nevoie de un UPS in cazul unei centrale termice?

Centralele termice sunt foarte sensibile, indiferent ca vorbim despre centralele pe lemne, pe gaz sau care functioneaza cu un alt combustibil. In cazul unei suprasarcini sau in cazul intreruperilor succesive de curent, acestea pot sa cedeze. Pagubele pot fi extrem de mari, in conditiile in care o centrala termica este foarte costisitoare, asadar, un UPS este o masura de siguranta care iti poate pastra o multime de bani in buzunar.

UPS-ul nu este o solutie doar impotriva suprasarcinii, ci si impotriva defectiunilor minore de la instalatia electrica, ce pot scurtcircuita intreaga centrala si pot genera cheltuieli care se ridica la cateva mii de euro.

Pe langa asta, in cazul in care exista o pana de curent pe timp de iarna, cauzata de intemperii si de caderi masive de zapada, UPS-ul poate fi solutia perfecta pentru incalzire timp de cateva ore. Nu este mult, insa este suficient cat sa nu dardai de frig pana se rezolva reteaua.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Cazile freestanding si cum au urcat acestea in topul preferintelor oamenilor

AmenajariCASA SI FAMILIE

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le stii despre usile de exterior

AmenajariCASA SI FAMILIE

Redecoreaza baia fara sa devina santier! Foloseste vopsea fainata si gresie de la PROSTAFF

AmenajariCASA SI FAMILIE

Cauti o solutie prin care sa-ti revitalizezi parchetul? Afla cum sa alegi cel mai bun lac pentru parchet!

Sign up for our Newsletter and
stay informed