Medicamente

Folosirea steroizilor in diverse sporturi

In ultima vreme se vorbeste din ce in ce mai mult de consumul de steroizi si efectele acestora asupra organismului. In unele cazuri, steroizii sunt un aport in dezvoltarea sportivului, iar in alte cazuri sunt doar niste chimicale care pe termen lung fac mai mult rau decat bine celui ce consuma astfel de produse.

Multi dintre noi tind sa creada ca steroizii sunt doar acele pastile sau substante injectabile luate de catre culturisti pentru definirea muschilor sau pentru cresterea masei musculare. De fapt, steroizii sunt gasiti intr-o categorie mult mai mare si sunt folositi in foarte multe sporturi.

Trebuie sa stiti ca se numesc steroizi orice produse prefabricate care au rolul de a stimula intr-un fel sau altul producerea organismului de anumite substante. Totodata, se numesc steroizi produsele care inlocuiesc artificial anumite substante ce sunt produse de organsim.

Ca sa va explic mai clar, o sa iau drept exemplu steroizii folositi de culturisti. Acesti steroizi sunt de fapt substante dopante ce au rolul de a impregna mai mult testosteron organismului. Faptul ca testosteronul este administrat pe cale artificiala, organismul incepe sa inceteze sa produca singur testosteron, asa e face ca la doar cateva zile de la administrarea acestor substante testicolele se micsoreaza deoarece aceste organe inceteaza sa mai produca testosteron. Daca steroizii sunt administati calculat, faptul ca testicolele se micsoreaza nu reprezinta o problema. In schimb, daca luati anabolizante in exces fara a avea un program sau un ciclu de steroizi bine pus la punct, puteti fi afectat pe termen lung.

Administrarea steroizilor trebuie facuta tinandu-se cont de mai multe aspecte

  • Varsta persoanei care are de gand sa foloseasca astfel de produse e un factor decisiv in realizarea unui program.
  • Statura, aspectul. Un ciclu de steroizi se elaboreaza si in functie de trasaturile celui care le va lua. Adica un individ ce cantareste 100 kg si are 1,85m inaltime, va avea un program diferit de administrare a steroizilor fata de o persoana care are 60 kg si 1,70m.
  • Exercitiile fizice, efortul. Conteaza foarte mult cand de activa este respectiva persoana din punct de vedere fizic. Adica administrarea steroizilor trebuie facuta concomitent cu practicarea unui sport. Nu poti consuma astfel de produse si sa stai degeaba, asteptand sa creasca muschii.
  • Urmeaza indicatiile profesionistilor in domeniu si cumpara doar anabolizante originale, nu produse contrafacute.

Daca se tin cont de aceste aspecte, atunci ar trebui sa nu avem prea multe efecte negative ale consumului de steroizi. Multi sportivi s-au folosit si inca se folosesc de aceste substante, dar totul trebuie facut dupa un program bine pus la punct.

Related posts
Medicamente

Diferenta dintre steroizi si corticosteroizi

Medicamente

De ce sa cumperi dintr-o farmacie online

Medicamente

Administrarea acetaminofenului

Medicamente

Femeile si caderea parului

Sign up for our Newsletter and
stay informed