Medicamente

Administrarea acetaminofenului

Acetaminofenul este un medicament folosit in tratarea racelilor ce apar in urma actiunii virusilor asupra organismului atunci cand sistemul imunitar este slabit sau nu poate face fata unui anume tip de virus. Cele mai frecvente categorii de persoane afectate de raceala sunt copiii, dar odata cu inaintarea in varsta, organismul uman devine imun la majoritatea virusilor.

Acetaminofenul se poate administra in caz de raceala de la cele mai fragede varste, pana la persoanele in varsta. Singurul lucru de care trebuie sa se tina cont este dozajul.

Tipuri de administrare si precautii

Atunci cand apare raceala, oamenii se deplaseaza la farmacie pentru a cumpara medicamente care sa o combata. Chiar daca acetaminofenul se poate cumpara fara prescriptie medicala, exista trei feluri in care oamenii aleg sa isi administreze acest medicament:

1. Administrarea fara a se cere indicatii de la persoane abilitate sa le dea. Este indicat ca acetaminofenul sa se administreze numai in dozele si in conditiile care sunt prevazute in prospect. Nerespectarea acestora poate duce la o supradoza cu efecte mai putin sau mai mult neplacute.

2. Administrarea la sfatul farmacistului. Farmacistul va recomanda anumite doze si intervale orare in functie de simptome si este indicat ca fiecare bolnav sa tina cont de acestea pentru ca raceala sa poata fi combatuta cat mai repede.

3. Administrarea in urma consultului medicului de familie. Intotdeauna medicul este cel care va putea recomanda dozajul si intervalul orar de administrare pentru fiecare persoana in parte. Medicul de familie cunoaste istoricul medical al fiecarui pacient si in functie de acesta poate prescrie un anumit tratament. Consultarea medicului este indicata mai ales in cazul copiilor afectati de raceala, deoarece in cazul lor administrarea acetaminofenului se face diferit de la o varsta la alta, precum si de la o greutate la alta.

Conform studiilor, exista peste 200 de virusi care pot provoca raceala, dar majoritatea acestora nu afecteaza corpul uman matur care a devine imun odata cu trecerea timpului.

Related posts
Medicamente

Diferenta dintre steroizi si corticosteroizi

Medicamente

Folosirea steroizilor in diverse sporturi

Medicamente

De ce sa cumperi dintr-o farmacie online

Medicamente

Femeile si caderea parului

Sign up for our Newsletter and
stay informed