Politica

Viitorul politic al Romaniei de dupa referendum

Poate ca unii au asteptat de prea mult timp acest referendum. Posibil ca altii sa fi vrut sa fiu cat mai tarziu ori sa lipseasca. Fiecare dintre noi are o varianta politica, o versiune despre binele politic al tarii noastre, pe care il pazeste si il crede, il promoveaza si il traieste.

Referendumul national de pe 29 iulie 2012 este pentru multi o aprobare a asteptarilor. Unii au crezut ca pot scapa de Traian Basescu, in timp ce altii cred ca acesta este sansa prin care vor arata intregii tari si intregii lumi ca Traian Basescu este cel mai recomandabil pentru aceste vremuri. Fiecare isi pune varianta lui in dreptul acestui eveniment, chiar isi aduce argumente in favoarea acestui crez personal. Ca asa o fi sau poate ca e altfel, noi credem ceea ce gandim si actionam in consecinta.

Ceea ce vor lamuri gandurile vor fi rezultatele acestor alegeri de referendum, vizualizate cel rapid prin stiri online, care vor aduce bucurie pentru unii ori mahnire pentru altii. Ramane de vazut pana la urma cine vor fi cei care se vor bucura si cine vor fi cei care se vor intrista si resemna. Dupa cateva zile de campanie foarte dura, o zi de decizie va fi cruciala. Vom fi cu sufletul la gura despre ceea ce se va intampla, despre ceea ce va fi dupa acest referendum.

Vor fi exit-poll-uri si fel de fel de pareri. Vor fi unii care vor crede ca au castigat, desigur fiecare cu viziunea lui. Dar oare ce beneficiem si care ar fi decizia care ar insemna ca am castigat? Poate ca intelegem diferit ce inseamna castig in aceasta chestiune. Depinde de fiecare cum vede si, mai mult de atat, starea tarii va fi influentata de rezultatul acestui referendum. Asa ca mare grija cum votam.

Ne vom duce fiecare la sectia de votare si vom stampila asa dupa cum credem de cuviinta. Sa avem ratiunea necesara pentru a face o alegere buna, constienti fiind ca votul nostru, impreuna cu al celorlati, va influenta starea noastra de bine, evolutia tarii, economia si politica.

Related posts
Politica

Corina Vintan: Europa, saltul spre federalism

Sign up for our Newsletter and
stay informed