Resurse Umane

Activitati propuse de Vertical Adventure pentru un team building reusit

team-building Una din cele mai mari piedici in a spori eficienta membrilor unei echipe este monotonia. Pe langa aceasta, se pot adauga diferite aspecte precum neincrederea reciproca, necunoasterea, teama. Pentru a iesi din aceste impasuri, pentru a intari si a uni un anume colectiv de angajati, tot mai multe firme si companii din tara noastra aleg sa participe la diverse programe de team building.

In tara noastra, datorita conditiilor climatice si situarii geografice, exista o multitudine de locuri perfecte pentru aceste activitati – ne referim aici la proiectele outdoor, bineinteles. Insa locatia nu este totul – trebuie sa stabilim obiectivele programului, apoi sa adaugam scenariul si detaliile. Acestea variaza in functie de necesitatile partii contractante, de durata alocata unui asemenea program. In planul general, vor fi introduse activitati mai mult sau mai putin extreme, de echipa sau individuale  – parcurgandu-le, cei implicati vor trebui sa isi depaseasca propriile limitari, infruntand obstacole si situatii inedite.

Putem aminti cateva din activitatile preferate in cadrul acestor programe de team building: Orientare – aici, membrii echipei se vor folosi de schite, harti, busole, GPS pentru a descifra indicii prezente pe traseu, a descoperi traseul cel mai scurt, a identifica punctele cheie. Acest tip de actiune, antrenant si captivanta, va folosi simtul orientarii in spatiu si va crea o legatura mai stransa intre colegi. Tiroliana – aceasta reprezinta strabaterea pe corzi a unor anumite distante, la un grad de inclinatie, folosindu-se tehnici si echipamente adecvate (scripeti, carabiniere, hamuri, casti, corzi); se vor traversa astfel prapastii intre locuri spectaculoase, se vor descoperi limite, motivatii noi si se va dezvolta spiritul de echipa.  Trekkingul – plimbari in zone montane, abordand trasee diverse, cu diferente de altitudine intre zeci si sute de metri; durata expeditiei poate sa varieze – in acest timp, se socializeaza, oamenii se cunosc mai bine, se iau decizii si se organizeaza ca echipa, inspre final.

Exista bineinteles o paleta extinsa de activitati, unele cu un grad mai mare de risc si de adrenalina, altele care vor implica mai profund planificari si munca in echipa – rapel, atv, catarare, paintball, jocuri, canyoning, supravietuire. Scopul acestora, in final, este de a crea o echipa mai strans legata, mai puternica, intr-un timp relativ scurt. Decideti sa investiti intr-un astfel de program de team building  prin Vertical Adventure si veti aduce mai mult decat buna dispozitie in viata angajatiilor – veti insufla o noua dorinta de munca, de colaborare, o noua motivare.

Related posts
Resurse Umane

Ce să faci când nu te mai simți motivat la locul de muncă

Resurse Umane

Team building outdoor perspective inovative

Resurse Umane

Ce locatii de team building ofera Romania

Resurse Umane

Asumarea punctelor de decizie intr-un team building

Sign up for our Newsletter and
stay informed