Auto

Alegerea anvelopelor si jantelor auto pentru offroad

Daca te pregatesti sa iesi de pe asfalt si sa te aventurezi pe teren accidentat, trebuie sa te asiguri ca masina ta 4×4 este gata de drum – poti sa incepi aceasta etapa de preparare cu gasirea unui set de roti (suficient de rezistente pentru a face fata oricaror abuzuri). Insa daca incepi sa cauti in orasul in care stai magazine specializate offroad, ce sa ofere astfel de jante si anvelope 4×4, s-ar putea sa afli ca nu e intotdeauna cea mai buna solutie. Vezi aici jante auto offroad, la cele mai bune preturi!

Pentru un maxim de performanta, este asadar bine sa iti montezi jante si anvelope conforme. In offroad, jantele de masina au o constructie mai rezistenta, sunt mai robuste si au un offset mai redus (decat au jantele pentru strada), ori chiar negativ. Imaginea de aici iti demostreaza exact de inseamna acest offset al unei jante. In plus, aceste piese mai pot sa beneficieze de o buza exterioara de protectie, de tabla mai groasa (in cazul celor de otel). Exista bineinteles si variante din aliaj.

Alte caracteristici ale acestor jante offroad pot sa fie finisajul cu vopsea neagra, insertiile cromate sau capacul pentru butuc central. O marca ce produce astfel de piese pentru numeroase marci de masini 4×4 este SpeedMax – veti gasi asadar produse pentru modele de autoturisme de la Nissan, Jeep, Mitsubishi, Land Rover, Suzuki, Toyota.

Cautarea ta nu se incheie insa aici – vei mai avea nevoie de un set complet de anvelope 4×4 potrivite terenului pe care te deplasezi (sol noroios, inzapezit, etc). Profilul acestora este mai lat, foarte adesea ofera o protectie sporita impotriva penelor si a socurilor (gratie blocurilor de cauciuc consolidat, a grosimii acesstuia). In plus, multe dintre aceste anvelope auto 4×4 – le gasesti aici – asigura o performanta sporita pe carosabilul umed, prin lamelele adanci; sunt rezistente la taiere si rupere, etc. Astazi, oferta din tara noastra este deosebit de variata – se pot cumpara la preturi accesibile numeroase astfel de anvelope de teren (complet offroad,50% off road/50% road, 20%road si 80% offroad, alte proportii): BF Goodrich, Federal, Hankook, Nankang.

Pentru informatii suplimentare si consultanta in alegerea si montarea acestor piese, nu ezita sa apelezi la sfatul unor specialisti!

Related posts
AutoAuto-Moto si transporturi

Detailing motor: ce inseamna si cine se ocupa de aceasta operatiune?

AutoAuto-Moto si transporturi

Auto Germania: merita sa cumperi direct de la nemti sau de la romani?

Auto

Cum alegem portalul pentru a face chestionare auto online?

Auto

De ce sa optam pentru serviciile unei firme de inchirieri auto

Sign up for our Newsletter and
stay informed