Amenajari

Aragazul electric vs. aragazul cu gaz: argumente pro și contra

Ești în procesul de căutare al unui aragaz și nu știi ce tip se potrivește mai bine nevoilor tale? De multe ori costul unui aragaz nu este dat doar de prețul afișat în magazin, ci de prețul ascuns al consumului de-a lungul timpului. În punctele ce urmează vei putea urmări avantajele și dezavantajele aragazului cu gaz, respectiv ale celui electric astfel încât să iei o decizie de cumpărare informată și potrivită cerințelor tale.

Economie și consum

Nu există o diferență vizibilă de preț între aragazele cu gaz și cele electrice, prețul acestora fluctuează în funcție de specificații sau model. Cu toate acestea, se poate vorbi de o eficiență clară în consum în cazul aragazelor cu gaz. În cazul acestora se estimează o economisire a costului de până la jumătate ceea ce face achiziționarea unui aragaz pe gaz mult mai rentabilă pe termen lung.

Modul de gătire

Există un mit conform căruia aragazele și cuptoarele electrice gătesc mai uniform astfel încât mâncarea nu se arde și se prepară mai bine. Cercetătorii, specialiștii în electrocasnice, bucătarii și deținătorii de restaurante au demontat acest mit al conservării căldurii în cazul cuptoarelor electrice și afirmă că nu există o diferență între cele două stiluri de gătit. Singurul aspect diferit este că în cazul aragazelor cu gaz ai control deplin al temperaturii și poți vedea mai ușor intensitatea căldurii.

Timp de gătire

Deși timpul de gătire nu variază foarte mult se poate spune că în cazul cuptoarelor cu gaz timpul este mai scurt pentru că se încălzesc mai repede decât cele electrice. Pe de altă parte, cuptoarele electrice rețin căldura mai mult timp și dacă mâncarea nu este scoasă din cuptor imediat se poate arde chiar dacă focul a fost oprit. Cuptoarele electrice sunt recunoscute pentru faptul că pot atinge temperaturi mai ridicate decât cuptoarele cu gaz. În partea superioară a aragazului vorbim din nou de eficiență în cazul celor cu gaz: intensitatea flăcărilor se poate schimba imediat și trecerea de la o treaptă la alta este instantanee, spre deosebire de metodele de gătire electrice unde poate dura mult până ce acestea se încălzesc sau răcesc.

Curățare

La capitolul curățare avem un câștigător vizibil: aragazele electrice, mai ales plitele electrice de sticlă care nu te încurcă atunci când ai terminat de gătit. Spre deosebire de aragazele cu gaz care au mai multe componente, plita electrică se poate șterge mult mai ușor cu o lavetă.

Acum că ai aflat mai multe despre particularitățile aragazelor cu gaz și electrice vei putea să alegi cel mai bun tip pentru stilul tău de gătit.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Cazile freestanding si cum au urcat acestea in topul preferintelor oamenilor

Amenajari

Coltar sau canapea pentru living?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le stii despre usile de exterior

AmenajariCASA SI FAMILIE

Redecoreaza baia fara sa devina santier! Foloseste vopsea fainata si gresie de la PROSTAFF

Sign up for our Newsletter and
stay informed