Afaceri

Avantaje și dezavantaje ale tigarii electronice

tigari-electronice-smokemania

De cativa ani, fumatul prezinta mai multe optiuni. Poti alegi sa fumezi tigari normale, sau poti alege sa fumezi tigari electronice, adica sa inhalezi aburul dintr-un lichid tigara electronica. Se pare ca varianta a doua este mult mai sanatoasa decat prima. Evident ca prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Iata, asadar, care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale tigarii electronice.

Avantaje

Primul avantaj este faptul ca tigarile electronice nu sunt periculoase pentru sanatate, sau cel putin nu la nivelul pe care il prezinta tigarile clasice. Lichidul din tigara este compus din substante prezente inclusiv in industria alimentara, insotite de nicotina. Practic, lipsesc toate cele 4000 de substante cancerigene din tutun. Evident, inca nu s-au descoperit efectele pe termen lung ale acestui tip de fumat, deoarece istoria lui are doar 13 ani.

Pretul este un alt avantaj, tigara electronica generand in timp costuri mai mici decat tigara clasice.

Alaturi de aceste avantaje vin si altele mai mici. Practic, mirosul din maini si din haine dispare, diversitatea de arome pentru care poti opta este mai mare iar acceptarea celor din jur este si ea ceva mai mare. Chiar si unii parinti accepta tigara electronica in detrimentul celei clasice, pentru copiii lor.

Dezavantaje

Un prim dezavantaj al tigarii electronice este faptul ca nu are o istorie atat de bogata incat sa se cunoasca toate implicatiile si toate reactiile pe care le genereaza. Pana acum nu s-au cunoscut reactii adverse, insa nimeni nu stie cum se comporta un fumator care timp de 20-30 de ani a inhalat fum de la tigara electronica.

Evident, a nu fuma este mult mai sanatos decat a fuma tigara electronica, asadar, daca poti, este bine sa nu fumezi deloc. Tigara electronica este totusi o cheltuiala care iti iese din buzunar. Pe termen lung, cheltuielile sunt mari si atunci cand fumezi o astfel de tigara.

Per total insa, comparata cu tigara clasica, tigara electronica aduce numai avantaje sau aproape numai avantaje. Este adevarat ca se da o adevarata lupta intre producatorii de tutun si cei de tigari electronice, insa conform unor statistici, in urmatorii ani vor avea de castigat cele din urma. Chiar si cei mai mari producatori de tutun au inceput sa se focuseze pe productia de tigari electronice, ceea ce inseamna ca uriasa industrie generata de Columb la venirea din America va avea un final.

 

 

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed