Pentru casa

Sfaturi practice pentru achizitia unei masini de spalat

Achizitia unei masini de spalat nu pare a fi o activitate foarte placuta pentru nimeni. Dar, avand in vedere ca aceasta este indispensabila omului, cumparatorul trebuie sa stie care sunt caracteristicele cele mai importante ale unui astfel de produs, pentru a putea face o achizitie inteligenta pe termen lung. Topproduse.ro a oferit utilizatorilor sai un top al celor mai bune masini de spalat aici: http://www.topproduse.ro/blog/cele-mai-bune-masini-de-spalat-rufe/ , iar prezentul articol isi propune sa le ofere acestora cele mai utile sfaturi inaintea achizitiei unei masini de spalat, tinand cont de cele mai importante specificatii tehnice ale produsului:

Consumul de energie

Consumul de energie si de utilizare a apei sunt cei doi factori care determina consumul anual al unei masini de spalat. De cele mai multe ori o masina de spalat ieftina poate avea costuri de functionare foarte mari, de aceea specialistii recomanda achizitia unei masini mai scumpe, dar care pe termen lung salveaza cumparatorul de costuri foarte mari. Astfel, o masina de spalat A +++ poate fi mai eficienta pe termen lung decat una clasa A.

Dimensiunea tamburului

Dimensiunea cilindrului este una dintre cele mai importante specificatii ale unei masini de spalat, reprezentand greutatea totala care poate fi incarcata in masina de spalat. Pentru o gospodarie mica un tambur de 6 kg va fi suficient. Cu toate acestea, un cilindru mai mare poate fi mult mai util, deoarece nu numai ca pot fi spalate mai multe haine, dar pot fi introduse si elemente mai mari, cum ar fi pilotele.

Viteza de rotatie

Viteza de centrifugare reprezinta viteza cu care tamburul se roteste in rotatii pe minut. Practic, cu cat viteza de centrifugare este mai mare, cu atat hainele vor fi mai uscate. O masina de spalat obisnuita are o viteza de rotatie de 1,100rpm, dar specialistii recomanda masinile ci viteze de 1,400rpm sau 1,600rpm pentru o performanta mai buna.

Caracteristicile speciale

Fiecare producator de masini de spalat are propriile sale caracteristici speciale, concepute pentru a imbunatati calitatea de spalare si de a economisi bani. De exemplu, unele tehnologii dizolva detergentul folosind apa si aer, pentru a crea bule care patrund hainele. Cumparatorii sunt sfatuiti sa verifice si aceasta caracteristica a masinii de spalat dorite.

Moduri de spalare

Ciclurile speciale de spalare sunt o alta caracteristica extrem de importanta. Unele masini de spalat pot spala hainele din lana, in timp ce altele au cicluri speciale de spalare pentru matase. De asemenea, exista masini de spalat care au setari speciale pentru usurarea procesului de calcat al hainelor, extrem de utile pentru unii cumparatori.

Related posts
CUMPARATURIPentru casa

Care sunt principalele obiecte sanitare de care ai nevoie in baie?

CUMPARATURIPentru casa

Prinde reducerile la sanitare Grohe si alege din sute de produse de renume

CASA SI FAMILIECUMPARATURIPentru casa

Dispenser sapun de cea mai buna calitate: unde il gasesti si cum il alegi

CUMPARATURIPentru casa

Intampina noul an cu un model deosebit de mobila dormitor!

Sign up for our Newsletter and
stay informed