Sanatate

Avantajele și dezavantajele unor dinți din zirconiu

Zirconiul este unul dintre cele mai populare materiale stomatologice ale momentului. Este extrem de rezistent, arata foarte bine si niste dinti zirconiu pot inlocui cu mare succes niste dinti normali. Atunci cand se cauta restaurarea dentara, o coroana din zirconiu este prima optiune. Evident, apar o multime de factori, cum ar fi costul, care trebuie sa fie pusi in balanta. Din acest motiv, incercam sa evidentiem avantajele si dezavantajele unor dinti din zirconiu.

Dezavantajele coroanei din zirconiu

In mod normal, orice decizie trebuie sa vina cu avantaje si dezavantaje. Decizia de a achizitiona niste dinti de zirconiu nu este cu nimic mai spciala. Astfel, primul dezavantaj major este faptul ca o astfel de solutie dentara este costisitoare. Fiind vorba despre o tehnologie noua si un material care nu are mai mult de 20-30 de ani, pretul sau este mult mai ridicat decat in cazul altor variante de restaurare dentara.

De asemenea, nu se cunoaste cu exactitate durabilitatea unei coroane pe suport de zirconiu, deoarece nu a fost timp pentru un ciclu complet de utilizare. Se presupune ca este mai rezistenta decat coroana metalica si decat cea ceramica.

Avantajele coroanei din zirconiu

In talerul cu avantaje, balanta are mult mai multe elemente de evidentiat. Coroana pe suport de zirconiu este mult mai rezistenta decat coroana integral ceramica. Vei putea mesteca fara probleme, la fel cum ai face-o cu dintii tai normali.

Estetica este si ea una deosebita. Zirconiul este un material translucid, ceea ce ii asigura un aspect foarte apropiat de cel al dintelui natural. Daca ai dinti lipsa, cu siguranta este cea mai estetica solutie pe care o poti adopta, mai ales daca acestia lipsesc din zona frontala.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu este modelata cu precizie, totul fiind computerizat. Astfel, culoarea si forma vor fi identice cu cele ale dintelui tau.

Cei care opteaza pentru o astfel de solutie nu au nevoie de perioada de acomodare, in conditiile in care nu vorbim despre un material care poate sa fie respins de corp. In cateva ore, un dinte din zirconiu poate sa fie folosit in mod normal, ca un dinte natural.

Este adevarat ca are un cost mai mare decat alte materiale folosite in stomatologie, insa zirconiul este o adevarata revolutie. Cu siguranta, o data cu trecerea timpului preturile vor fi din ce in ce mai mici si problemele dentare vor fi doar o amintire neplacuta.

Related posts
Sanatate

Sunt tigarile electronice o alternativa sanatoasa la tigarile obisnuite?

Sanatate

Stomatologie moderna fara durere la Prodent Clinic

Sanatate

Lucruri interesante despre trifoi

Sanatate

Se merita sa folosim steroizi?

Sign up for our Newsletter and
stay informed