Afaceri

Bani din Youtube – cum?

Youtube este principala platforma de videouri care a schimbat industria entertainment.

Este o fereastra pentru multe persoane cu talent, care isi pot expune ideile sau lipsa de… rusine. Da, da, ai citit bine, nu stiai ca mori de foame cu rusinea?

Pentru majoritatea persoanelor, Youtube nu este doar un loc unde isi exprima ideile, ofurile sau mai stiu eu ce, nu, este un loc de unde castiga bani.

Cand (si daca) incepi sa intri in acest business, nu pleca de la premiza „o sa fiu faimos” caci ai toate sansele sa nu realizezi nimic. Fii umil cand ai, nu cand nu ai.

Daca te-ai hotarat si vrei sa faci bani din Youtube, atunci treci la urmatorul pas si creeaza-ti un cont AdSense (sistem construit de Google), iar apoi fa-ti si un cont de Youtube. Ori ca esti student, ori ca esti elev, poti percepe acest job ca pe un hobby (caci se presupune ca faci ceea ce iti place).

Bine, bine, dar cum castigi bani youtube?

Persoanele juridice (sau firmele) platesc pentru ca numele companiilor lor sa fie afisate in videourile pe care tu le-ai urcat pe Youtube. Nu te gandi ca daca ai urcat un video, maine vei fi contactat de ProTv. Ai nevoie de multe videouri, de multi abonati si de multe vizualizari.

Nu uita ca, videourile trebuie sa fie creatie proprie, in caz contrar risti sa ti se suspende canalul de Youtube (si poate si contul AdSense, depinde de cine „dai”). Dupa ce ai ajuns la 10.000 de abonati (sau cateva zeci de mii de vizualizari), afla ca esti pe drumul cel bun.

Asadar, acestea fiind spuse, pasii ar fi urmatorii:

1.Creeaza-ti un canal de Youtube – poti alege, ca nume de utilizator, numele tau sau un nume brandabil, care sa sune bine;

2.Urca videouri (originale, create de tine) pe canal – incearca sa faci asta constant, ca sa iti pastrezi audienta, iar videourile sa nu fie prea lungi (asta in functie de ce ai ales tu sa prezinti in acele videouri);

3.Castiga audienta – ca sa castigi bani din Youtube ai nevoie de oameni „fideli” (in prima faza), adica de abonati la canalul tau, ca sa iti vizualizeze continutul. Tu fa ce stii mai bine, iar daca se intampla sa fii pe acelasi „film” cu unii, atunci e de bine;

4.Monetizeaza-ti videourile – ca sa poti castiga bani din Youtube ai nevoie (si) de un cont AdSense (AdSense = anunturi in videourile tale);

5.Rabdare – trebuie sa ai rabdare, nimeni nu a devenit cunoscut peste noapte si nimeni nu a castigat bani peste noapte (doar din loterie).

Mult succes iti doresc!

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

AfaceriMarketing

Cum influenteaza scorul de calitate o campanie AdWords? Afla acum mai multe despre asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed