CASA SI FAMILIE

Este iluminatul interior cu LED mai eficient?

LED-albPoate ca becurile LED sunt mici ca si dimensiuni, dar noile modele de inalta luminozitate sunt foarte eficiente. Adevarul este ca LED-urile cu luminozitate crescuta au devenit la moda in ultimii ani, tinand cont de numeroasele produse si design-uri create cu ajutorul acestor surse de lumina. Pe langa atractivele plafoniere LED, oamenii pot folosi becurile cu LED pentru lampi, uz caznic si alte obiecte de iluminat interior. Inainte de a instala sau de a recomanda acest sistem de iluminare, ar trebui sa intelegeti tehnologia de baza ale acestor dispositive.

Led-urile sunt dispositive semiconductoare care convertesc energia electrica direct intr-o lumina de o singura culoare. Led-urile nu pierd energie sub forma de caldura deoarece folosesc o noua tehnologie in care lumina este produsa “la rece”. In comparatie, majoritatea energiei dintr-o lampa incandescenta este risipita deoarece aceasta este in zona de infrarosu a spectrului. Ca urmare, lampile fluorescente cat si cele HID produc o cantitate mai mare de caldura. Pe langa faptul ca product lumina rece, LED-urile:

  • Pot fi alimentate de la un acumulator portabil.
  • Pot fi integrate intr-un sistem de control.
  • Sunt mai mici in dimensiune si rezistente la vibratii si socuri, de aici si ideea de plafoniere LED.
  • Au o actiune foarte rapida
  • Au o rezolutie buna de culoare si prezinta un pericol scazut de electrocutare.

Mai mult decat atat, LED-urile acopera o gama large de culori, inclusive rosu, portocaliu, galben, verde, albastru si alb. Chiar daca luminile colorate sunt mai folositoare atunci cand vine vorba de instalatii creative, precum plafoniere LED sau alte tipuri de design-uri, lumina alba ramane baza tehnologiei LED.

O familie de LED-uri poate fi deja mai aproape de un flux luminous imbunatatit. Dispozitivele cu chips-uri extinse produc mai multa lumina, mentinand insasi aceeasi cantitate de caldura si management al curentului consumat. Aceste progrese permit unitatilor sa genereze de 10 sau chair de 20 de ori mai multa lumina decat indicatoarele luminoase standard, facandu-le astfel of sursa practica de iluminare pentru diferite aparate.

Inainte ca LED-urile sa poata intra pe piata generala de iluminare, designerii si sustinatorii tehnologiei trebuie sa depaseasca mai multe problem, inclusiv obstacolele obisnuite de adaptare la piata mainstream.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Bena basculabila: din ce material este realizată și ce beneficii îți asigură?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

CASA SI FAMILIEIngrijirea Batranilor

Cauți cel mai modern azil de bătrâni din sectorul 1? Iată care sunt facilitățile pe care le găsești în București!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

Sign up for our Newsletter and
stay informed