Carti

Cartea „Conjugat la feminin”, manifest pentru increderea in sine dedicat femeilor moderne

comentDaca simti ca ai nevoie de un boost de incredere in tine, cel mai bun remediu este lectura cartii potrivite. Si nu, nu ma refer aici la carti motivationale cu 10 pasi pentru a fi mai increzatoare sau 5 moduri de a face o relatie sa mearga, ci la o carte scrisa de o femeie sincera si directa, fara pretentii, ambitioasa si cu incredere in ea, care iti arata prin propriile experiente de viata ca indiferent ce obstacol iti apare in cale, il poti depasi cu succes daca iti intelegi atuurile feminine.

Cartea „Conjugat la feminin” a venit la mine intr-un moment in care simteam ca ceva lipseste din viata mea dar nu-mi dadeam seama exact ce anume lipseste. In urma recomandarii unei prietene, imi cumparasem cartea Simonei Musca dar nu avusesem curiozitatea nici macar sa o deschid, considerand ca „nu am timp de asa ceva”. Cu alte cuvinte, munceam de dimineata pana seara si eram intr-o relatie care ma facea sa ma simt lipsita de energie si ma solicita foarte mult la nivel emotional, el nefiind chiar cel mai fidel barbat. In orice caz, divortul nu era o optiune, pentru ca imi era teama de singuratate mai tare decat de orice altceva.

Pana intr-o seara cand am decis sa petrec putin timp doar eu cu mine, am facut o baie fierbinte si am inceput sa lecturez cartea. Recunosc ca la inceput am fost putin sceptica vazand structura cartii – este alcatuita mai degraba dintr-o serie de povesti scurte si nu pot sa spun ca are un fir rosu bine definit. Insa odata ce am inceput sa citesc despre experientele de viata ale autoarei, am fost extrem de emotionata sa ma regasesc pe mine in momente cheie din viata mea si am simtit ca, la fel ca autoarea, pot si eu sa renasc din cenusa in urma unor evenimente mai putin fericite. Am inteles ca indiferent cum am facut lucrurile pana atunci, am toate motivele sa am incredere in mine si in faptul ca nu depind de nimeni pentru a fi fericita. Nu mai spun ca aceasta constientizare m-a ajutat sa am forta de a face schimbari importante in viata mea, atat in ceea ce priveste relatiile, cat si cariera.

Asadar, daca te afli si tu intr-un moment in care ti-ar prinde bine putina incredere in fortele proprii, gaseste cartea potrivita pentru tine si nu o lasa din mana pana cand mesajul sau nu devine parte din tine.

Related posts
Carti

De ce sa citim carti de proza scurta?

Carti

Lecturi altfel

Carti

Cartile sunt prietenii reci ai omului

Carti

Agatha Christie, geniul literar al secolului trecut

Sign up for our Newsletter and
stay informed