Carti

De ce sa citim carti de proza scurta?

 

Cartile de proza scurta sunt lecturi usoare, povestiri scurte care ne relateaza anumite intamplari si situatii.

Cartile de proza scurta au fost numite si “ vis sau idee” deoarece acestea cuprind istorisiri pana in 20.000 de cuvinte si sunt la fel de captivante precum lecturile “stufoase” cu o actiune mai larga. Pentru mine, aceste carti reprezinta lumea in putine cuvinte, un mod de gandire sintetizat.

Prima data cand m-am “intalnit” cu o carte de proza scurta mi-am spus ca e o sticluta mica care pastreaza o esenta tare si chiar asa a si fost. Era vorba despre Iubiri caraghioase de Milan Kundera, autor care prezinta situatii pline de umor, istorisind totul cu o oarecare ironie.

“Cu nespusa luciditate si cu enorma ironie, Kundera dezvaluie resorturile cotidiene ale relatiei de cuplu, care sfarsesc prin a provoca un imens hohot de râs.”

Si totusi, de ce sa citim carti de proza scurta? Pentru ca doar in acest fel putem face cunostinta cu personaje noi care trec prin situatii comice sau nu, ne putem largi orizontul si inmulti povestile care ne asteapta cuminti in biblioteca. Ei bine, le putem alege atunci cand timpul nu ne permite o lecturare mai profunda, atunci cand avem o zi proasta ( majoritatea sunt presarate cu mult umor ) sau pur si simplu atunci cand avem “pofta” de ceva bun caci o proza scurta este desertul din mijlocul zilei.

Daca v-am facut curiosi insa nu stiti ce sa alegeti, va recomand sa treceti in revista articolul Carti de proza scurta si lecturi usoare, unde veti gasi 4 recomandari de carti absolut uimitoare.

Sfat: Daca pleci in vacanta, neaparat trebui sa faci loc in bagaj pentru o carte de proza scurta. Relaxare si buna dispozitie la pachet.

Related posts
Carti

Cartea „Conjugat la feminin”, manifest pentru increderea in sine dedicat femeilor moderne

Carti

Lecturi altfel

Carti

Cartile sunt prietenii reci ai omului

Carti

Agatha Christie, geniul literar al secolului trecut

Sign up for our Newsletter and
stay informed