Social

Cat de sigura este socializarea online pentru copii?

Cati copii mai vedeti sa umple astazi spatiile de joaca sau spatele blocurilor, in timpul liber? Mult mai putini ca in urma cu cativa ani, asta e clar. Odata cu evolutia tehnologiei si a gadget-urilor menite sa ne faca viata mai usoara, se modifica si comportamentul generatiilor si, implicit, copilaria celor mici. Lucru care nu este obligatoriu rau. Si copilaria noastra a diferit fata de cea a parintilor nostri, a lor fata de cea a parintilor lor si tot asa.

Astazi, datorita aparitiei si dezvoltarii smartphone-urilor, consolelor, dar si a calculatoarelor obisnuite, populatia tanara alege sa petreaca din ce in ce mai mult timp in confortul propriei locuinte in preajma acestor gadget-uri. Lucru pe care il repet, nu este neaparat negativ, acestia putand acumula extrem de multe cunostinte de pe urma utilizarii lor. Insa un fapt este cert, o consecinta a numarului mare de ore petrecute in casa, duce usor usor la disparitia socializarii „clasice” si inlocuirea acesteia cu socializarea online.

Prin serviciile de chat copii, populatia tanara schimba impresii despre viata, realizeaza diverse activitati, vizioneaza filme, asculta muzica, urmareste evenimente, cere sfaturi, la fel ca in viata reala, doar ca aceasta interactiune se realizeaza din fata calculatorului si nu fata in fata, inlocuindu-se iesirile zilnice in oras cu conferinte pe skype, yahoo messenger sau facebook, relateaza chatcopii.ro, platforma specializata in servicii de socializare pe internet.

Rapiditatea cu care este furnizata informatia necesara si comoditatea stau la baza ascensiunii socializarii online, insa acest mediu virtual nu este neaparat unul sigur, existand multe potentiale pericole ascunse deoarece niciodata nu esti sigur de persoana cu care conversezi. In spatele anonimatului sau a username-ului, nu putem stii cu exactitate ce se poate ascunde.

S-au inregistrat de-a lungul timpului multe cazuri de pedofolie sau violuri din cauza copiilor sau adolescentilor ce cadeau in plasa altor useri, deghizati fie in copii de varsta lor, fie in persoane ce vroiau sa ofere ajutor pentru o solicitare. Consider ca aceste site-uri de chat pentru copii pot fi foarte benefice insa trebuie monitorizate permanent pentru a se depista astfel de nereguli, iar cei ce sunt prinsi sa fie judecati si pedepsiti conform legii.

Daca utilizati astfel de servicii, aveti mare grija ce informatii dati si in cine aveti in credere. Cel mai bine este ca o prietenie facuta prin intermediul internetului, intre doua persoane ce nu s-au vazut niciodata in viata reala, sa ramana in mediul online.

Related posts
CASA SI FAMILIEPoliticaSocial

Klaus Iohannis: „Eu voi sarbatori Invierea duminica, voi sta acasa cu sotia mea”

Sign up for our Newsletter and
stay informed