Destinatii Turistice

Cazare Roma – Obiective turistice

RomaRoma dupa cum bine stiti, este orasul din care secole intregi aproape ca s-a decis soarta intregii lumi.  Nu mai putin de sapte regi au condus de aici. Dintre toate orasele lumii, Roma pare sa fie cel mai incarcat de istorie si cel mai fascinant, prin ceea ce expune, chiar si in zilele noastre.

Fosta resedinta a imperiului si mai tarziu in timp a papalitatii, Roma este astazi capitala a Italiei.  Capitala care este una din cele mai vizitate ale lumii. Tocmai de aceea, pentru turisti am cateva recomandari. Dar inainte de toate, poate ca va intrebati de cazare Roma ca doar nu veti sta sub cerul liber daca veti merge acolo. Ei bine, in Roma puteti gasi hoteluri de la o stea pana la hoteluri de 5 stele. Bineinteles ca la fel ca si la noi, dotarile si confortul difera. Ar trebui sa stiti insa ca la un hotel de nivel mijloiu, adica cel de 3 stele, ficare camera va fi dotata cu televiziune si telefon si bineinteles, baie proprie. Pentru cazare ieftina in Roma, aveti nevoie insa neaparat de o rezervare din timp deoarece orasul devine cam aglomerat mai ales in perioada Craciunului si a Anului Nou iar mai apoi, incepand cu Pastele si continuand pana in luna Octombrie).

Odata ajunsi in Roma, trebuie sa va asigurati ca aveti destul timp pentru a vizita imensitatile de monumente istorice. Tocmai de aceea, va avertizez ca doua trei zile, categoric nu va vor ajunge. D

Daca e sa vorbim de  Roma obiective turistice, aproape ca nu stiu cu ce ar trebui sa incep. De fapt, in Roma totul e un muzeu in aer liber si iti vei da seama ca vei avea nevoie de multe multe zile pentru a-l cuprinde. Ce mai exact ati putea vizita in Roma?

Coloseumul este poate cea mai inalta dovada a iscusintei mesterilor din vechiul Imperiu Roman. Urmeaza Fontana di Trevi, cea mai renumita fantana din Italia, cu aproximativ 25 de metri inaltime. Dintre cele mai impresionante obiective, ati putea vizita si Forumul Roman, centrul in Roma inperiala. La categoria bazilici ati putea vizita Bazilica San Clemente, Bazilica Sfanta Maria cea Mare, Bazilica Sfantul Ioan, Bazilica Sfantului Laurentiu, Bazilica Sfintilor Apostoli Filip si Giacomo si Bazilica si Catacombele Sfantului Sebastian. Piata Sfantul Petru din Roma, este din nou o dovada a minunatiilor ce pot fi regasite atunci cand vizitati Roma.

Dupa toate monumentele enumerate, sunt sigur ca imi veti da dreptate si ve-ti spune ca intradevar, pentru a vizita acest impresionant oras,Roma, aveti nevoie de ceva mai mult timp.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed