Destinatii Turistice

Cazare Statiunea Bran

Branul este situat in Culoarul Rucar-Bran, in Tara Barsei, in Transilvania. Aceasta statiune montana a devenit in ultimii ani destinatie favorita a multor turisti venind fie pentru peisajul montan fie pentru locurile de vizitat cum ari fi Castelul Bran atat de renumit in tara noastra.

Datorita legendelor care se vehiculeaza acest castel mai este numit si castelul lui Dracula. De fapt Dracula este Vlad Tepes care nu a locuit niciodata in acest castel, dar straini ce vin aici, ii spun lui Vlad Tepes, Dracula. Acest castel a fost construit pentru scopul de a fi vama, daca conducatorul acelei vremi va cuceri Tara Romaneasca. In anul 1920 castelul a fost donat reginei Maria, care desi era sub conducerea reginei acest castel se putea vizita de cei ce erau dornici de a vedea o parte din istoria Romaniei. Desi acest castel dateaza din secolul 14, a fost restaurat de atatea ori incat este pastrat intact, el avand ce se ofere publicului adica multe istorie. 4 eteje din acest ediciu servesc drept muzeu iar in aproprierea castelului se gasesc 14 gospodarii taranesti specifice localitatilor rurale din zona, oferindu-i turistului sa observe asa cum traiau locuitorii acum foarte mult timp.

Pentru cei ce doresc sa viziteze un loc plin de istorie, unde sunt o multime de obiective turistice de vazut, statiunea montana Bran este locul ideal pentru a face toate acestea.

Nu numai Castelul Bran se poate vizita in zona ci si alte obiective cum ai fi:

-vama veche din Bran

-multe case memoriale ale multor personalitati: Pr. Dr. Doc. Liviu Popovici, Dr. Aurel Stoian, Sextil Puscariu, etc.

-muzeul de arta medievala

-Biserica de zidcu hramul „Adormirea Maicii Domnului”

Turistii care doresc sa aiba parte de o vacanta plina de aventura, sa mearga in drumetii, sa se bucure de obieiurile localnicilor este recomandat sa aleaga statiunea montana Bran in care legendele despre Dracula vehiculeaza, unde obiceiul de coborare al oilor este sarbatorit cu muzica populara si mancare autentic romaneasca.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed