Invatamant

Ce carte de gramatica pentru examene ar pune elevii cu burta pe carte la admitere?

Este bine cunoscut faptul ca tinerii se mobilizeaza greu sa invete, mai ales atunci cand este vorba despre un examen la gramatica limbii romane care e proba de admitere la facultatea dorita.

Materie stufoasa, teorie multa, exercitii complicate – toate astea ar tine departe de studiul gramaticii pe orice tanar. Dar, atunci cand lucrurile devin simple si dinamice, elevii devin brusc motivati sa-si indeplineasca singura lor misiune – aceea de a invata.

Asadar, cum ar trebui sa arate o carte de gramatica pentru a-i pune pe elevi literalmente cu burta pe carte ? Si, care ar fi reteta de succes pentru ca un examen de gramatica de la admiterea la facultate sa fie luat cu nota mare ?

In primul rand, tinerii isi doresc o carte care sa le garanteze ca daca vor invata dupa ea, examenul de gramatica va fi sigur luat. Pentru ca acest lucru sa se intample, cartea respectiva va trebui sa respecte tematica de examen de la facultatile unde se sustine examen de gramatica la admitere.

Un alt criteriu este imbinarea teoriei clar explicate cu exercitii practice care sa atinga exact problematicile de examen cu care viitorii candidati se vor confrunta la proba de gramatica de la admiterea la facultate.

Si, nu in ultimul rand, o carte de gramatica pe care tinerii ar alege-o pentru pregatirea la admitere la facultate ar trebui sa contina si subiectele care s-au dat in anii trecuti. Astfel, cu cat cunosti mai bine tipul de grile care se dau la gramatica si cu cat te familiarizezi mai mult cu specificul examenului, cu atat sansele de a fi admis cresc.

Unul dintre profesorii de limba romana, Alexandru Petricica, a stiut, prin prisma experientei sale cu elevii, ca aceste elemente – teorie clar prezentata insotita de exercitii aplicative, grile tip examen comentate, rezolvarea si explicarea subiectelor trecute, respectarea tematicii de examen – pot transforma o carte de gramatica pentru examene intr-un instrument care ii va motiva pe tineri sa invete.

Profesorul Alexandru Petricica a publicat astfel cartile « Gramatica limbii romane pentru examene », volumul I si II, in care urmeaza aceasta reteta a succesului pentru tineri.

A lansat chiar si un site al cartii, grile-gramatica.ro,  unde viitori candidati la admiterea la facultate pot gasi informatii despre carte si despre facultatile unde se sustine proba scrisa la gramatica limbii romane : Facultatea de Drept, Facultatea de Politie din cadrul Academiei de Politie « Alexandru Ioan Cuza » din Bucuresti, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, Scoala de Politie Vasile Lascar din Campina, Scoala de Politie Septimiu Muresan din Cluj-Napoca si Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica din Dragasani.

Majoritatea candidatilor la admitere se pregatesc  individual sau alaturi de un profesor meditator pentru examenul de gramatica. Pe langa dorinta de intra la facultatea dorita, tinerii mai pot fi motivati sa invete si prin prisma unei carti de pregatire care face studiul gramaticii usor si placut.

Modelul profesorului Alexandru Petricica poate fi urmat de toate cadrele didactice care vor sa ii determine pe tineri sa se puna cu burta pe carte, mai ales cand este vorba despre o carte de gramatica.

In era internetului, tot mai multi tineri au acces la o oferta tot mai larga de carti de gramatica pentru examene. Sa stii sa alegi cartea potrivita poate fi secretul care, in final, te mobilizeaza sa inveti.

Related posts
Invatamant

Cum sa alegi cursurile la care sa mergi atunci cand faci doua facultati

Invatamant

Predarea valorilor prin cantece pentru copii

Invatamant

InfoWard – Sursa ta pentru atestate la informatica de calitate

Invatamant

Sfaturi privind realizarea lucrarii de licenta

Sign up for our Newsletter and
stay informed