Invatamant

Cum sa alegi cursurile la care sa mergi atunci cand faci doua facultati

Tot mai multi absolventi de liceu aleg sa-si continue studiile nu doar la o facultate, ci la doua expunand drept principal motiv faptul ca dupa absolvire isi vor gasi cu mai mare usurinta un job. Dar atunci cand faci 2 facultati este destul de greu sa le faci fata amandurora, asa ca noi ti-am pregatit un ghid ca sa fii prezent la cat mai multe cursuri la facultate, chiar daca faci doua.

  1. Alege cursurile cele mai importante

Majoritatea cursurilor de la facultate sunt esentiale pentru pregatirea ta, insa exista cel putin o materie care nu este esentiala pentru dezvoltarea ta academica. Daca nu poti face aceasta prioritizare singur, intreaba-ti colegii din anii mai mari care sunt cursurile cele mai importante si care pot fi trecute cu doar cateva prezente.

  1. Afla daca prezenta este obligatorie

La cursurile de la facultate se tin de obicei prelegeri de cate 2 ore in care profesorul vorbeste despre un anumit subiect, iar studentii noteaza esentialul. Daca nu se pun prezente, iar la respectivul curs nu se fac activitati practice, ci doar scriere dupa dictare poti sa iei o absenta, poate chiar doua ca sa mergi la cursuri la cealalta facultate pe care o faci. Vei recupera cursurile de la colegi sau chiar de pe internet de pe site-urile care le pun la dispozitie studentilor.

  1. Transferul in alta grupa

Dupa ce ai aflat orarele de la ambele facultati incearca sa-ti stabilesti un program zilnic si sa-ti dai seama la ce cursuri poti fi prezent la o facultate si la care poti fi prezent la cea de-a doua. Daca observi ca se suprapun cursuri importante de la facultate  incearca sa te transferi la o alta grupa, cererea nu e greu de facut si profesoriii vor intelege motivele din spatele transferului.

 

 

 

  1. Mergi mereu la primul curs

Este imperativ sa mergi la primele cursuri de la facultate indiferent de ce materie discutam. Atunci vei afla cam tot ce te intereseaza despre materie si vei putea sa o tratezi ca atare. La primul curs afli daca se pun prezente, cat conteaza prezentele in nota si descoperi si stilul profesorului.

Related posts
Invatamant

Predarea valorilor prin cantece pentru copii

Invatamant

InfoWard – Sursa ta pentru atestate la informatica de calitate

Invatamant

Ce carte de gramatica pentru examene ar pune elevii cu burta pe carte la admitere?

Invatamant

Sfaturi privind realizarea lucrarii de licenta

Sign up for our Newsletter and
stay informed