Invatamant

Sfaturi privind realizarea lucrarii de licenta

lucrari de licentaPrin acest articol doresc sa va impartasesc din experienta proprie cateva sfaturi privind realizarea unei lucrari de licenta. Ca student de cele mai multe ori timpul alocat facultatii este cat destul de mic asa ca incearca sa urmaresti sfaturile de mai jos pentru a-ti realiza lucrarea de licenta intr-un timp cat mai scurt si cat mai eficient.

1. Incearca cat mai din timp posibil sa-ti alegi tema pentru lucrarea de licenta, recomandat ar fi chiar de la inceputul ultimului an de facultate.

2. Daca tot ai posibilitatea sa-ti alegi ce tema doresti, gandeste-te totusi ca trebuie aleasa o tema intr-un domeniu in care detii cunostiintele necesare realizarii ei, asa ca fa-ti o lista cu posibile teme pentru lucrarea de licenta si prin eliminare stabileste-ti tema finala.

3. Dupa ce ai ales tema, vei avea nevoie de un profesor indrumator, care bine inteles trebuie ales in functie de materia aferenata lucrarii. Cu toate ca nu pare atat important acest aspect, nu este asa, pentru ca finalizarea lucrarii de licenta este un proces de lunga durata, timp in care va trebui sa colaborezi des cu profesorul indrumator.

4. Impreuna cu profesorul indrumator realizeaza un cuprins pentru lucrarea de licenta, deoarece conteaza experienta lui si iti poate oferi sfaturi destul de subiective vis-a-vis de cerintele pentru o lucrare de licenta buna.

5. Odata stabilita structura lucrarii incepi sa aduni materiale necesare (carti, cursuri, tratate, etc.) si sa trasezi cateva linii dupa care vei dezvolta ulterior lucrarea.

6. Foarte important incearca sa-ti fixezi termene limite, de exemplu, pentru primul capitol al lucrarii sa nu lucrezi mai mult de doua saptamani…

7. Nu trebuie sa vezi realizarea unei lucrari de licenta ca pe o corvoada, gandeste-te ca este ultimul pas si vei termina facultatea, asa ca incearca sa dai tot ce poti pentru o nota cat mai mare.

Daca nu ai timp sa-ti faci lucrarea de licenta sunt multe site-uri pe internet care ofera lucrari de licenta la comanda.

Related posts
Invatamant

Cum sa alegi cursurile la care sa mergi atunci cand faci doua facultati

Invatamant

Predarea valorilor prin cantece pentru copii

Invatamant

InfoWard – Sursa ta pentru atestate la informatica de calitate

Invatamant

Ce carte de gramatica pentru examene ar pune elevii cu burta pe carte la admitere?

Sign up for our Newsletter and
stay informed