Tehnologie

Principalele tipuri de imprimante

Fie ca sunteti responsabil pentru o companie la domiciliu, sau o companie mare, cu multe puncte de lucru, exista multe optiuni de achizitionare pentru dispozitivele necesare la locul de munca. Un element indispensabil intr-o firma este imprimanta. Aceasta trebuie sa faca fata cerintelor companiei. Din acest motiv tehnologia in domeniu este in continua dezvoltare. Iata doua dintre modelele disponibile in acest moment:

Imprimanta inkjet

Acest tip de imprimanta este util pentru o persoana sau chiar pentru un grup restrans, mai ales daca cerintele de imprimare nu sunt foarte avansate. Pretul acestei imprimante este rezonabil, dar poate creste in functie de performantele imprimanei. Este alegerea perfecta daca doriti sa imprimati de exemplu pliante sau alt tip de oferte promotionale. Totodata, aceasta imprimanta poate fi folosita si in cadrul unei companii.

Principiu de functionare

Imprimanta cu jet are un principiu de funtionare relative simplu. Imaginea sau textul sunt reproduse prin puncte mici. Astfel, se pot obtine si imagini detaliate, de o calitate avansata. Imaginea poate fi atat altb-negru, cat si colorata. Acest aspect depinde de tipul de cartus de imprimanta. Aceastea trebuiesc schimbate dupa o anumita perioada de timp. Exista diferite tipuri de tehnici pentru a aplica cerneala. In functie de acestea difera si calitatea imprimarii.

Un dezavantaj in utilizarea acestui tip de imprimata este faptul ca nu are o vitaza de imprimare foarte mare.

O astfel de imprimanta poate realiza intre 100 si 1000 de pagini cu cerneala neagra si intre 100 si 500 de pagini cu cerneala colorata. Numarul de pagini este destul de mic, comparative cu alte imprimante. Putem considera ca si acest aspect reperezinta un dezavantaj.

Imprimanta cu laser

Marile companii au nevoie de imprimari de toate tipurile. De asemenea, calitatea trebuie sa fii cat mai ridicata, atat pentru text, cat si pentru documetele color sau imagini. Totusi, trebuie mentionat faptul ca imprimanta cu laser este specializata pe imprimarea text. De remarcat este faptul ca aceasta imprimata lucreaza foarte rapid.

Principiu de functionare

Imprimanta cu laser functioneaza in mare parte dupa acelasi principiu ca un fotocopiator sau aparat xerox. Diferenta este ca imprimanta cu laser produce imaginea dupa ce asupra acesteia a actionat o raza laser care a scanat-o.

Capacitatea de lucru a acestei imprimante, dupa o singura incarcare a cartuselor este de aproximativ 2000 de pagini. Imprimanta functioneaza si cu cartuse reincabile.

Un dezavantaj in cazul acestei imprimante este faptul ca este destul de voluminoasa si putin mai grea decat o imprimanta cu jet.

Imprimanta trebuie aleasaza in funtie de nevoile fiecaruia. Fie ca este vorba de o companie sau pur si simplu o imprimanta pentru acasa, aceasta trebuie sa ase adapteze nevoilor. Este necesar sa luam in considerare punctele forte ale fiecarui tip de imprimanta, sa tinem cont si de dezavantajele utilizarii si punand in balanta cele doua categorii sa facem alegerea corecta.

Pretul unei imprimante nu este deloc exagerat, mai ales daca este vorba despre imprimante simple pentru uz casnic. Sunt tousi si multifunctionalele de birou care sunt putin mai scumpe, dar si in aces caz exista solutii, si anume, cumpararea unor imprimante second hand.

Related posts
Tehnologie

Cartuse imprimanta – avantajele tehnologiei care sta la baza documentelor tale

ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Tehnologie

Ce se intampla cu informatiile noastre

Tehnologie

Folosirea si Montarea Cititorului de Bancnote

Sign up for our Newsletter and
stay informed