Din online

Ce este mai exact Gazduirea Web ?

Web hosting este de asemenea cunoscut și sub denumirea de Web site hosting, Web hosting. Acesta găzduiește fișierele unor site-uri web. O caracteristică importantă a web hostingului este faptul că oferă o conexiune rapidă la internet și în același timp, și spațiu pentru fișierele computerului. Pe liniile sistemului T-carrier sunt oferite marea majoritate a serviciilor de webhosting. Dacă deţinătorul unei afaceri individuale, se hotărăște să işi facă găzduire web, aceasta ar necesita o conexiune asemănătoare și ar fi costisitoare. Folosirea serviciului de găzduire web, ajută multe companii să împartă costul unei conexiuni rapide la Internet.

Web hosting funcționează după cum urmează: în momentul înființării unui site, dacă cel care îl deține dorește ca și alte persoane să-l vadă, va trebui să îl uploadeze cu un serviciu de găzduire web. Mecanismul de funcționare se face prin stocarea fișierelor site-ului în servere web. Aceste servere sunt conectate la o rețea foarte rapidă. Când cineva scrie de pe un device adresa de web, internetul se conectează la serverul de web, ce deține fișierele site-ului, după care transferă informațiile site-ului înapoi la computerul lor. Astfel se poate face navigarea și vizualizarea paginile site-ului.

Un număr important de tipuri de găzduire web au apărut Din necesitatea de a satisface diferitele cerințe ale clienților. Progresul tehnologiei a influențat acest lucru. Principalele tipuri de web hosting sunt: Shared Web Hosting, Website Builder, Cloud Hosting și Dedicated Hosting.

Într-o continuă dezvoltare este industria găzduirii web. Aceasta este din ce în ce mai sofisticată. Scopul principal este satisfacerea nevoilor organizațiilor care folosesc servicii de hosting web. Acestă industrie este structurată pe mai multe paliere, bazate pe tipurile de clienți pe care îi servește. Astfel că, găzduirea web se clasifică în două mari categorii, în funcție de nivelul afacerii: webhosting pentru cei care au nevoie de găzduire la un nivel mic în afacerea lor, sau una la un nivel extins. Furnizorii vin cu mai multe opțiuni în cadrul acestor zone concentrate pe client. Multitudinea de planuri de găzduire web oferă fiecaruia în parte, posibilitatea de a alege. Lista de opțiuni este foarte variată; atât cea a vânzătorilor, cât și cea a planurilor.

Furnizorii de servicii de Internet (Internet service providers) oferă, ca parte a unui plan general de acces la Internet, web hostingul. Unele companii ofera servicii de găzduire web contra cost, sau gratuit.

Numele domeniului este un element ce nu trebuie omis. Doar în felul acesta site-ul poate fi găsit pe internet. Aceasta este adresa de Internet a companiei. Este echivalentul adresei cu strada și numele companiei, loc în care pot fi găsiți birourile și angajații.În lumea virtuală, numele domeniului este folosit pentru a găsi site-ul. Pentru aceste nevoi, firmele de găzduire web își oferă serviciile.

 

 

Related posts
Din online

Accentuand webdesign-ul, tendinte actuale

Din online

Topul site-urilor de anunturi gratuite din Romania

Din online

Fii in pas cu tehnologia

Din online

Elemente de care ai nevoie pentru succesul unui site

Sign up for our Newsletter and
stay informed