Copii

Ce inseamna birouri de copii ergonomice ?

birou ergonomic copii - pozitia corectaPentru copiii ce au ajuns la varsta mersului la scoala, fiecare detaliu legat de pregatirea lor conteaza. Numeroasele aspecte de care tinem cont, ca si parinti, pot fi foarte adesea, coplesitoare. Modul in care le prioritizam insa, le intelegem si mai apoi le dezvoltam, poate nu doar sa ne fie noua benefic, ci si celor mici ce fac acum primii pasi in procesul de invatare si educare, dirijat si indrumat prin sistemul  public sau privat. Daca e sa ne gandim la camera  unui asemenea copil, poate cel mai important aspect e cel legat de biroul la care isi petrece atat de mult timp – fie pentru pregatirea temelor, invatare sau chiar joaca sau studiu extra scolar.  Intelegerea principiilor ergonomiei ne poate ajuta sa alegem astfel de birouri de copii – lucru pe care il vom face in materialul de jos. Pentru mai multe informatii sau pentru a consulta oferta actuala de produse, putem consulta oferta online a magazinului www.mobilamoll.ro.

Avand ca si slogan principal “mobila ce creste deodata cu cei mici”, aceasta se remarca prin respectarea unor puncte esentiale, precum:

– blaturi ale birourilor ce sa se poate plia (ridica pe inaltime, la diferite unghiuri)

– reglarea pe inaltime

– pozitionarea corecta a copilului

– gasirea celei mai bune posturi

– plasarea unei lumini potrivite

– operarea calculatorului sau laptopului intr-un mod corect

– recomandarile specialistilor pediatrii

Astfel, daca e sa analizam cataloagele sau informatiile furnizate de producatorii de astfel de birouri ergonomice pentru copii, vom observa chiar si din imagini rezultatele lucrurilor de mai sus:

– picioarele vor fi pozitionate pe podea, intr-un mod corect, cu toata talpa atingand solul.

– gambele sunt intr-o pozitie verticala iar coapsele sunt orizontale fata de podea

– soldurile sunt lipite de spatele (spatarul) scaunului

– bratele se odihnesc intr-un mod confortabil pe suprafata superioara de birou, fara sa fie nevoite sa se intinda excesiv

– partea din spate a scaunului, cat si intreaga pozitie, va facilita mentinerea zonei lombare intr-un mod corect

Adevarul nu poate fi negat – azi, parca cerintele ce sunt adresate copiiilor nostri (scolari) sunt mai mari decat oricand de-a lungul istoriei; acelasi lucru se aplica si principiilor ergonomice care le guverneaza spatiul de lucru. Multi dintre cei mici au doar masa din bucatarie sau cea din living, la dispozitie, pentru a lucra si a se pregati pentru scoala. Nu doar ca spatele si ochii acestora vor avea de suferit, ci si puterea lor de concentrare. Mai mult, entuziasmul le va scadea considerabil. Adultii nu ar accepta sau nu li s-ar permite sa lucreze in astfel de conditii. Tocmai de aceea, trebuie sa ne gandim si noi de doua ori inainte de a alege un anumit birou de copii – ergonomia trebuie sa fie mereu elementul central al cautarilor noastre (tinand cont de asemenea si de scaun, lumina si accesorii).

Pentru a descoperi mai multe  informatii utile despre aceasta clasa de mobilier, gaseste pe site-ul Mobila Moll gama perfecta de birouri pentru cei mici. Configureaza si personalizeaza produsele de care ai nevoie, beneficiind de calitatea germana si garantia extinsa, chiar acum !

Related posts
CASA SI FAMILIECopii

Alege un carucior 3 in 1 si profita de toate avantajele oferite

Copii

Iată cea mai simplă metodă să-ți faci copilul să renunțe la biberon!

Copii

Educatia, de ce este importanta

Copii

Hainele elegante pentru copii – la preturi avantajoase in perioadele de reduceri

Sign up for our Newsletter and
stay informed