Auto

Ce trebuie sa ai în vedere atunci când cumperi o mașina second hand?

Achizitia unei masini second hand implica o multime de riscuri. Este adevarat ca este mult mai rentabil sa cumperi o masina second hand decat una noua, deoarece imediat de la iesirea pe poarta fabricii, masina noua isi pierde din valoare. Grija si cheltuiala cu o solutie second hand insa, pot sa capete valori destul de mari.

Pentru a merge totul ca pe roate si pentru a te bucura de o masina buna, inainte de achizitie trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.

Alege masina pe care o cumperi in functie de mai multe criterii

Foarte multi oameni tin cont doar de aspect si de vechime. Conteaza, insa, mult mai multe lucruri: producatorul, numarul de km, modul in care a fost ingrijita masina si chiar si locul de unde provine. O masina care a circulat pe drumuri romanesti poate sa fie mult mai uzata decat una care a circulat pe drumuri dintr-o tara vestica. Informeaza-te foarte bine inainte de achizitie si tine cont inclusiv de pretul pentru piese auto si de consumul de combustibil pe care il are autovehicului.

Informeaza-te in legatura cu taxa pe care o vei plati

Daca aduci masina din strainatate va trebui sa platesti o taxa pentru a o inmatricula. Informeaza-te foarte bine in legatura cu valoarea acestei taxe, deoarece va decide cheltuielile tale ulterioare!
Aboneaza-te la forumuri de specialitate

Aproape fiecare brand si chiar fiecare tip de masina are forumuri online, cu posesori si pasionati. Este bine sa fii abonat la astfel de forumuri, deoarece in felul acesta poti obtine foarte multe informatii de care ai nevoie si poti gasi solutii la eventualele probleme.

Cumpara masina in prezenta unui profesionist

Este o cheltuiala in plus sa achizitionezi o masina alaturi de un profesionist, deoarce taxa pe care o percepe acesta nu este chiar mica. Nu este o cheltuiala inutila, totusi. O persoana care cunoaste foarte bine constructia unei masini iti poate alege o masina pe care sa nu trebuiasca sa o imbunatatesti prea curand.

Tine cont de pret, insa nu face rabat la calitate

500 de euro diferenta pot sa insemne cateva mii de euro diferenta in cheltuieli ulterioare. Mai bine investesti ceva mai multi bani intr-o masina de care esti 100% sigur ca este ok, decat sa investesti mai putin intr-o masina pentru care nu ai nicio certitudine.

Related posts
AutoAuto-Moto si transporturi

Top 3 sfaturi de care trebuie sa tii cont, ca sa nu fii inselat atunci cand inchiriezi o masina

AutoAuto-Moto si transporturi

Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen si Ford - cele mai vandute masini sh din Germania

Auto

Sfaturi pentru a promova mai usor examenul auto

AutoAuto-Moto si transporturi

De unde poti cumpara maşini second hand din Germania in aceasta perioada afectata de COVID-19?

Sign up for our Newsletter and
stay informed