DIVERSE

Ce trebuie sa stii despre gardurile electrice

Gardurile electrice sunt extrem de utile in organizarea pasunatului animalelor domestice in tarlale, evitand eventualele lor scapari si protejandu-le de animalele salbatice pradatoare.

Gardul electric este, de asemenea, benefic pentru a ne feri culturile agricole de animalele salbatice care ar putea sa le deterioreze, cum ar fi ursi, mistretii, vulpile sau caprioarele.

Acest tip de gard ofera impulsuri in mod regulat, la fiecare secunda, intensitatea acestora depinzand de puterea aparatului. In mod evident, cu cat mai mare este energia de impuls (care se masoara in Joule), cu atat mai puternic va fi impulsul ce va trece prin gard.

De ce aparat ai nevoie?

Aparatul il vei alege in functie de animalele pe care vrei sa le imprejmuiesti. De pilda, daca ai de pazit cai, caini, pisici, vite sau porci, atunci poti opta pentru un aparat normal, deoarece aceste animale au o blana mai scurta si tind sa simta curentul mai usor. Totodata, fiind animale destul de inteligente, ele se vor obisnui rapid cu gardul, astfel ca nu au nevoie de impulsuri puternice. Dar, atentie! Pentru a avea un minim de randament, orice gard electric animale trebuie sa aiba o tensiune de cel putin 2000V!

Animalele mai greu de pazit, cum sunt caprele si oile, au nevoie sa fie imprejmuite de un gard electric cu o tensiune mai mare, de cel putin 4000V. Aparatul cu energie de impuls de cel mult 2 Joule este suficient pentru gardul electric folosit pentru animalele cu blana scurta. In acest caz, insa, gardul trebuie sa fie scurt, iar iarba sa fie relativ mica. Animalele din cea de-a doua categorie au nevoie de un gard electric mediu cu un aparat ce ofera o energie de impuls de pana la 5 Joule, iar iarba din interior trebuie sa fie si ea de lungime medie. In cazul in care ai de pazit animale foarte greu de stapanit, atunci ar fi bine sa optezi pentru un gard electric inalt cu un aparat cu o energie de impuls mai mare de 5 Joule, iar iarba din interiorul tarcului sa o pastrezi la o lungime mare.

Iata de ce gardul electric poate fi mai avantajos decat gardul traditional:

  • Profitabil – Maximizeaza cresterea pasunilor, minimizeaza costurile de alimentare ale acestora;

  • Eficient – Creeaza un efect psihologic asupra animalelor, astfel ca acestea, dupa ce vor simti prima sau a doua oara socul electric, vor invata ca nu au voie sa se apropie de gard;

  • Intimidant – Apara animalele domestice de cele salbatice;

  • Durabil – Un gard traditional se uzeaza constant sub presiunea si forta depusa de animale. Deoarece animalele invata sa evite gardul electric, acesta va dura mai mult;

  • Economic – Costa mai putin sa instalezi si sa mentii un gard electric decat unul obisnuit.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed