Alte Domenii

Ce trebuie sa stii despre sablarea cu nisip?

Blasting steelplates 2Sablarea cu nisip este una dintre cele mai utilizate metode de curatare cu ajutorul unui material abraziv. Costurile reduse si accesibilitatea nisipului, fac din acest abraziv materialul cel mai cautat atunci cand vine vorba de curatarea unei suprafete.

Sablarea cu nisip a fost utilizata initial pentru restaurarea cladirilor si a monumentelor istorice. Din aceasta categorie de lucrari face parte si restaurarea de monumente funerare. In functie de tipul de material din care sunt realizate monumentele, se pot alege o varietate larga de abrazivi. Exista abrazivi speciali care se folosesc pentru sablarea monumentelor funerare, asta in cazul in care suprafetele sunt extrem de delicate.

Din aceasta categorie de abrazivi fac parte gheata carbonica si soda. Acesti abrazivi nu afecteaza suprafetele.

Se pot sabla monumente funerare realizate din marmura, cruci de piatra, cruci de beton, statui de eroi etc.

Din cauza faptului ca monumentele sunt expuse in permanenta intemperiilor vremii, pe suprafata acestora pot aparea depuneri care nu pot fi indepartate foarte usor prin metode clasice. Avantajul sablarii monumentelor funerare cu ajutorul nisipului, sau al abrazivilor speciali, este ca suprafata se curata mult mai usor si mai repede.

Cautati intotdeauna o firma specializata in sablare de monumente funerare. Firmele specializate va vor garanta succesul operatiunii, fara a deteriora in vreun fel suprafata monumentului pe care doriti sa il curatati. Recomandarea noastra sunt cei de la http://www.sablam-tot.ro.

Curatarea cu ajutorul sablarii mai poate fi folosita si pentru pictura bisericeasca, sau ornamente din interiorul bisericilor si manastirilor. Astfel se pot sabla atat interiorul cat si exteriorul cladirilor istorice fara a deteriora suprafetele.

Ce este operatiunea de sablare?

Sablarea este o metoda de curatare, extrem de eficienta, prin care se propulseaza particule abrazive pe o suprafata pe care doriti sa o curatati. Proiectarea particulelor se face cu ajutorul aerului comprimat.

Avantajele sablarii cu nisip:

  1. Costuri foarte mici, datorita faptului ca nisipul este un material extrem de accesibil si ieftin.
  2. Capacitatea de a curata este una foarte mare, datoritat duritatii pe care o au granulele de nisip, impactul fiind mare asupra oricarei suprafete.
  3. Curata chiar si cele mai dificile depuneri de pe orice suprafata. Printre depunerile dificile pe care le puteti curata cu ajutorul sablarii cu nisip se numara: rugina, grundul, coroziunea, vopseaua, tunderul etc.
  4. Timpul de realizare al operatiunii de curatare este cu mult redus.

In ce alte domenii se mai utilizeaza sablarea cu nisip in afara de restaurarea monumentelor funerare?

Acest tip de curatare cu ajutorul nisipului are o utilitate destul de frecventa in numeroase domenii ca:

  • constructii
  • industria navala, petroliera
  • turnatorii
  • industria auto
Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

Alte Domenii

9 pasi pentru a-ti curata biroul in doar 10 minute

Alte Domenii

Ce sa pariezi daca vrei sa castigi?

Alte Domenii

Cele mai populare strategii de pariuri

Sign up for our Newsletter and
stay informed