Afaceri

Ce trebuie sa știi despre un selector de cereale?

1314141Daca esti proprietarul unei mici afaceri agricole sau mai ales daca esti proprietarul unei afaceri de mari dimensiuni, pentru o productivitate cat mai mare trebuie sa ai la indemana solutii automatizate care sa indeparteze elementele nedorite din cereale si care sa le ofere posibilitatea de a avea o calitate cat mai buna.

Un selector cereale este un dispozitiv de acest fel, ce iti poate oferi o multime de avantaje, putand sa te ajute sa obtii cereale perfecte. Indiferent ca esti agricultor mare si comercializezi cereale sau mic, si le produci pentru consum propriu, niste cereale fara paie, sparturi si pleava valoreaza mai mult.

Ce poate sa faca un selector cereale?

De regula, selectoarele de cereale, mai ales cele moderne, dispun de un tambur rotativ care asigura o selectare rapida si o curatare asemenea. Selectorul poate sa sorteze cerealele pe mai multe clase de clasificare ( de regula doua sau 3) si ofera posibilitatea de a sorta mai multe tipuri de cereale. Poti selecta grau, orz, porumb sau, in general, orice tip de cereale asemanatoare.

In interiorul selectorului sunt mai multe site prin care sunt trecute boabele. Astfel, se poate selecta cu usurinta bobul intreg de spartura si de pleava si paie.

Cu ajutorul unui selector se pot diferentia, asadar, mai multe categorii de calitate.

Ce trebuie avut in vedere la alegerea unui selector de cereale?

Selectorul de cereale trebuie sa fie ales in functie de multe criterii. Unul dintre cele mai importante este criteriul capacitatii sale. O ferma mare poate avea nevoie de un selector cu capacitate de pana la 8000 de kg pe ora. In cazul unei ferme mici, exista selectoare de dimensiuni reduse, care functioneaza foarte bine.

Gradul de control pe care il are utilizatorul este si el foarte important. In principiu, un selector de cereale trebuie sa fie folosit de catre o singura persoana, intr-un mod simplu. Exista selectoare moderne, cu control electronic, ce ofera o precizie foarte mare.

Un alt criteriu important este materialul din care este realizat selectorul. Majoritatea materialelor sunt metalice, insa pentru a avea un selector ce rezista multi ani, ai nevoie de un material care nu rugineste si este cat se poate de robust.

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

AfaceriMarketing

Cum influenteaza scorul de calitate o campanie AdWords? Afla acum mai multe despre asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed