Bijuterii

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un inel cu safir?

valmand-inel-logodna-safir-diamant-i020SfDi-800x800-520x245Safirul este, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase pietre pretioase stralucitoare. Safirele se pot gasi in anumite locuri speciale din Sri Lanka, India, Birmania, Madagascar, Australia si Africa. Cea mai renumita regiune care produce safire este Sri Lanka, cunoscuta anterior ca Ceylon. De aceea, safirul albastru gasit in Sri Lanka este denumit safir Ceylon, acesta fiind considerat cel mai bun safir albastru din intreaga lume. Safirele birmane sunt, de asemenea, frumoase, dar au un albastru mai inchis decat cel Ceylon care este mult mai luminos si mai stralucitor. Foarte mult timp s-a crezut ca safirele aveau puterea de a oferi protectie impotriva fortelor rele. Acesta este unul dintre motivele pentru care regalitatile din Asia si aristocratii europeni obisnuiau sa poarte inele cu safir, inca din antichitate.

Atunci cand esti in cautarea unui inel cu safir, primul lucru care iti vine in minte este, probabil, un frumos inel cu safir albastru, care straluceste in nuantele ametitoare ale albastrului cerului. Dar nu toate safirele sunt albastre! Ca o chestiune de fapt, safirele pot fi gasite intr-o varietate de culori, inclusiv violet, verde, galben, portocaliu, roz si purpuriu.

Safirul este piatra pretioasa perfecta pentru inele. Daca ai de gand sa ii oferi un inel de logodna cu safir viitoarei tale sotii, ea va fi, cu siguranta, mai mult decat incantata de superba bijuterie primita! In afara de selectia de culori fantastice, safirul exceleaza in durabilitate. Este aproape la fel de durabil ca un diamant (9 pe scara Mohs chiar sub diamant). Daca achizitionezi un inel cu safir, poti fi sigur ca acesta va rezista mult mai mult decat cele mai multe pietre pretioase. In plus, safirul este piatra lunii septembrie. Deci, daca te gandesti sa oferi un cadou cuiva nascut in luna septembrie, ce poate fi mai bun decat un inel cu safir?

In ultimii ani, tot mai multi oameni au solicitat inelele de logodna cu safire. Ca un simbol al loialitatii si al credintei, inelul cu safir a fost dat ca inel de logodna chiar si in familia regala britanica. Aminteste-ti de clasicul inel de logodna cu safir albastru pe care il purta Printesa Diana.

Inelele de logodna cu safire sunt perfecte pentru femeile romantice si feminine, fiind ceva diferit de diamantul traditional incolor. Mai mult decat atat, safirul este mai putin costisitor decat diamantul. Asadar, de ce sa nu optezi pentru aceasta superba piatra pretioasa?

Related posts
Bijuterii

Inelul cu rubin, o alegere exotica

Bijuterii

Importanta bijuteriilor

Bijuterii

Bijuterii fine

Bijuterii

La set arata mai bine

Sign up for our Newsletter and
stay informed