Bijuterii

Inelul cu rubin, o alegere exotica

3bdc57ade44bd9c9bf4da89cf3e76e64Cand auzi de rubin, primul lucru care iti vine in minte trebuie sa fie o piatra de culoare rosie. Acest ghid iti va spune cateva informatii interesante despre rubine si de ce le poti folosi ca alternative pentru diamante sau alte pietre pretioase in inelele de logodna.

Rubinul, in sine, este derivat din cuvantul latin “ruber”, care inseamna rosu. Rubinul are un nivel de duritate de 9,0 pe scala Moh, sub nivelul diamantului (10,0 pe scala Moh) si face parte din categoria pietrelor pretioase, alaturi de diamante, safire si smaralde.

La fel ca in cazul diamantelor, inainte de a cumpara un inel de logodna cu rubin, trebuie sa acorzi o atentie deosebita taierii, claritatii si karatelor, dar pentru rubine, la fel ca la celelalte pietre colorate, cel mai important lucru este culoarea. Cea mai buna culoarea a rubinului este rosul intens.

Ceea ce face ca inelul cu rubin sa fie atat de special este tocmai culoarea sa rosie. Rubinul, in sine, reprezinta foarte multe lucruri, mai ales pasiune, romantism, dorinta, bogatie, sanatate, curaj si putere. Desi nu au o putere mistica, inelele cu rubine emana energie pozitiva, mai ales atunci cand sunt purtate.

Rubinul poate fi combinat cu alte materiale intr-un inel (aur, platina, argint, etc.). Cand un inel cu rubin este realizat din aur galben, acesta va spori si mai mult culoarea rosie a pietrei pretioase, fiind, totodata, mai valoros.

Inelul cu rubin este cadoul perfect pentru persoanele nascute in luna iulie si pentru sotiile care aniverseaza al 15-lea an sau al 40-lea an de mariaj. Mai mult decat atat, in zilele noastre, tot mai multe cupluri folosesc inele de logodna cu rubine ca alternativa la cele traditionale, cu diamante.

In prezent, calitatea rubinelor false este din ce in ce mai buna. Noi nu putem observa cu ochiul liber daca un rubin este adevarat sau fals. Deci, daca iti place culoarea rosie a rubinului si doresti sa il porti ca piatra pretioasa alternativa, poti cumpara inele de logodna Timisoara cu rubine adevarate sau sintetice, ce iti vor transmite o senzatie de a purta bijuterii antice, pline de simboluri.

Related posts
Bijuterii

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un inel cu safir?

Bijuterii

Importanta bijuteriilor

Bijuterii

La set arata mai bine

Bijuterii

Bijuterii fine

Sign up for our Newsletter and
stay informed