Auto-Moto si transporturi

Cum alegi o pereche de ochelari moto potrivita?

Daca detii o motocicleta si nu folosesti o casca cu viziera, stii cat este de importanta alegerea si utilizarea unei perechi potrivite de ochelari moto. Aceasta piesa de echipament nu are doar rolul de a-ti proteja ochii cand esti pe doua roti ci si de a-ti spori nivelul de confort si siguranta. Fie ca detii o motocicleta de enduro ori cross (dar si daca folosesti un atv/quad), acest articol iti poate fi de folos.

Dupa cum spuneam, o pereche de ochelari moto iti va proteja ochii impotriva: razelor solare; a particulelor mici precum ar fi nisipul, praful, mizeria ce se ridica in aer; apietrisului, musculitelor, tantarilor, a ploii, a mizeriei aruncate de cei din fata uneori (fie ca e vorba de alti rideri, fie de masini), a crengilor, etc.

Care sunt insa lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un astfel de accesoriu?

  • In primul rand asigura-te ca acea casca pe care o detii permite folosirea unor ochelari (majoritatea castilor de enduro/cross permit acest lucru, ba chiar si unele casti de enduro-touring)
  • Pune siguranta pe primul loc – altfel spus, cauta o pereche de ochelari care sa iti protejeze ochii in mediul si in conditiile pe care le vei experimenta, cand vei fi pe doua roti. Tine cont in primul rand de lentile! Acestea sunt de mai multe feluri – plastic policarbonat (un material usor, rezistent la impact si zgarieturi, deseori cu protectie UV). Orice ai alege, nu uita de protectia UV (impotriva razelor ultraviolete), de tratamentul anti aburire; daca ai nevoie de o protectie suplimentare impotriva stralucirii alege lentile cu polarizare.
  • Documenteaza-te legat de culoarea lentilelor – fiecare este utila intr-o anumita situatie. Cu ca sunt mai inchise la culoare, cu atat mai multa lumina vor absorbi. Pentru o performanta maxima,vei avea nevoie de mai multe perechi de ochelari (in functie de vremea de afara/ momentul din zi)
  • Confortul este important – ochelarii trebuie sa stea fix pe cap. Nu trebuie sa vibreze, sa alunece sau sa nu permita ventilarea.

In final, nu uita sa mentii lentilele ochelarilor curate – foloseste sapun si apa calduta pentru a indeparta mizeria. Sterge-le cu o carpa moale de bumbac. Nu folosi servetele de hartie sau alte produse de acest gen.

Pentru ochelari moto Thor de adulti sau copii, intra aici. Majoritatea acestor modele de ochelari vin cu geanta de plus (inclusa), lentile din policarbonat cu protectie UV, rama perforata pentru ventilatie si protectie impotriva aburirii si un design modern!

Related posts
AutoAuto-Moto si transporturi

Detailing motor: ce inseamna si cine se ocupa de aceasta operatiune?

AutoAuto-Moto si transporturi

Auto Germania: merita sa cumperi direct de la nemti sau de la romani?

Auto-Moto si transporturi

Inchirierile auto, o solutie pentru mobilitate

Auto-Moto si transporturi

Google a proiectat un camion de livrare fara sofer

Sign up for our Newsletter and
stay informed