Medicina

Celule stem din dinti

In prezent exista sansa ca parintii sa solicite recoltarea celulelor stem, care o sa fie de ajutor pentru a vindeca copii de boli grave. Celule stem care sunt atat de pretentioase nu se regasesc numai in sangele ombilical, ci si in dintii de lapte ai copiilor.

Avantajul celulelor stem din dinti

Celulele stem reprezinta deja tratament pentru boli foarte grave, care pana acum nu au putut sa fie vindecate. Pana acum cativa ani celulele de stem erau preluate doar din sangele ombilical, insa in 2003 s-a descoperit ca exista celule stem si in dintii de lapte. Exista celule stem dinti in dintii de lapte ai copiilor si in molarii de minte. Cu celulele stem din dinti pot sa fie vindecate si alte boli decat cu cele prelevate din sangele ombilical, adica regenerarea oaselor, afectiuni legate de sistemul nervos si inima, etc..

Preluarea celulelor stem din dinti f

In pulpa dintilor exista celule stem, care pot sa fie preluate intre 6-11 ani sau si mai tarziu din masele de minte. Precum celulele stem din sangele ombilical si aceste celule pot sa fie pastrate pentru mai multi ani, maxim pana la 20 de ani. Dintr-un singur dinte se pot preleva de la 1.500 pana la 3.000 celule. Este important ca celulele sa fie recoltate din dinti sanatosi si sa nu fie supuse radiografarii in ultimele 6 luni. Daca parintii decid sa solicite preluarea celulelor, o sa primeasca un kit special pentru pastrarea dintelui cazut, care trebuie predat in cel mai scurt timp posibil. Alte detalii suplimentare legat de aceasta tema va asteapta si pe www.posturi.info. Apelati cu incredere la articolele existente, ca sa aflati totul despre cea de a doua sansa de a stoca celule stem.

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed