Mobilier

Cum alegi masa si scaunele de bucatarie

Fie ca iti mobilezi casa singur, fie ca ceri ajutorul unui specialist in cele din urma trebuie sa stii ca decizia va fi doar a ta. Mobilarea bucatariei este un proces complex in care va trebui sa acorzi atentie atat utilitatilor cat si mobilierului si detaliilor ce tin de design. Toate acestea fac din bucatarie un loc care sa raspunda nevoilor familiei tale.

Cum alegi mobila de bucatarie

Poti incepe cu masa. Stabileste care sunt nevoile reale pentru tine sau familia ta: cat de mult gatesti acasa, daca vei cina sau nu in bucatarie, daca iti doresti ca bucataria sa fie nu doar un spatiu practic ci si un loc primitor in care poti sta atunci cand ai prietenii in vizita.

Indiferent de bugetul alocat, asigura-te ca masa de bucatarie este durabila si ca dincolo de un design care sa iti placa si sa se potriveasca cu restul mobilierului, aceasta poate face cerintelor tale. Fa un test simplu: apasa cu podul palmei astfel incat sa poti observa daca aceasta iti poate sustine greutatea corpului. Fara indoiala, este cel mai simplu mod prin care poti estima durabilitatea mesei din noua ta bucatarie.

Scaunele de bucatarie: design, confort si durabilitate

Acestea sunt cele trei criterii esentiale de care va trebui sa ti cont atunci cand alegi scaunele de bucatarie. Preturile scaunelor pot varia insa nu intotdeauna trebuie sa scoti din buzunar o avere pentru a te bucura de un mobilier care sa corespunda nevoilor tale.

Inainte de a cumpara scaunele de bucatarie, nu uita sa calculezi spatiul pe care il poti acorda acestora. Scaunele ar trebui sa ocupe cat mai putin spatiu dar sa fie cat mai confortabile mai ales daca bucataria nu este doar un loc pentru a pregati cina. De exemplu, la o masa cu o inaltime cuprinsa intre 78-80 cm, este recomandat ca sezutul sa fie la o inaltime de aproximativ 45-50 cm.

Spatiu limitat?

Nicio  problema. Poti alege taburetele. Acestea vin in diverse forme, marimi si materiale, pot avea o inaltime reglabila, din metal sau lemn. Diferenta dintre cele doua materiale o reprezinta durabilitatea: aceste scaune din lemn sunt mult mai rezistente in timp comparativ celor cu structura metalica. Avantajul acestor scaune de bucatarie este acela ca pot fi asezate sub masa, astfel incat sa poti gestiona eficient spatiu din bucatarie.

Related posts
Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Mobilier

Somiera electrica: opteaza pentru un maxim de confort

Mobilier

De ce sa optezi pentru un dormitor din lemn masiv?

Mobilier

Magia mobilei de stejar

Sign up for our Newsletter and
stay informed