DIVERSE

Cum este făcută o chitară

chitara

Lemn, pasiune, dragoste, cunoaștere, sute de ore petrecute în atelier, toate acestea sunt cele care construiesc cu adevărat o chitară.

Dacă ai visat vreodată cum ar fi ca atunci când urci pe o scenă în fața a mii de spectatori să reușești să îi emoționezi pe toți de la un singur acord, atunci cu siguranță trebuie să fii un artist desăvârșit. Sau, chiar dacă nu ești un artist ci doar un începător sau vrei să te perfecționezi în a cânta la chitară sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști depre aceste chitări. Haideți să o luăm de la început. De la cum se fabrică o chitară.

O chitară se poate utiliza atât de dreptaci cât și de stângaci neexistând nici o limitare în acest sens. Iar pentru a fabrica o chitară cu adevărat bună este necesar ca acesta să se realizeze din lemn de cea mai bună calitate. În general cel mai bun lemn care se poate utiliza pentru fabricarea unui instrument muzical precum chitara are o vârstă de aproximativ 800 de ani pentru a avea o rezonanță cât mai bună având duritatea necesară pentru a rezista presiunii execitate de corzi și elasticitatea pentru a vibra producând astfel sunetul chitării.

În era modernă o chitară nu se mai fabrică după metodele clasice, acestea sunt realizate cu ajutorul utilajelor pentru a simplifica acest proces dar și așa fabricarea unei chitări durează aproximativ trei săptămâni.

Cu ajutorul unei prese se realizează corpul chitarei pentru ca mai apoi conform pașilor ce urmează, să se poată realiza instrumentul muzical. Gaura de sunet a chitării este cea care este responsabilă pentru calitatea sunetului chitarei. Cu cât gaura de sunet este mai mică cu atât basul este mai mare.

După ce au fost tăiate părțile chitarei cu ajutorul unui utilaj se lipește rozeta. După aceea se scufundă în apă clocotită părțile laterale ce compun chitara pentru aproximativ 15 secunde urmând ca apoi să fie așezate pe o presă cu căldură pentru a putea îndoi cu mai multă ușurință părțile laterale ale chitarei. Presa aplică căldură asupra acestei părți ale chitarei atât deasupra cât și la bază pentru aproximativ un minut. Apoi se conectează cele două părți laterale ale chitarei apoi cu ajutorul unor cleme fixează și restul părților chitarei. Se montează apoi suporturi pentru a putea susține spatele chitarei. Dar acestea se montează în mod strategic pentru a asigura tensiunea corzilor. De asemenea se verifică vibrația pe care o are chitara în diferite locuri sau unghiuri, element ce este necesar a fi realizat pentru a putea avea în final o chitară care să scoată acele sunete care ne emoționează.

După ce a fost fixat fiecare suport la locul lui, s-a testat vibrația și rezonanța se lipesc pe ce le două părți laterale partea din față și cea din spate. Teoretic acum, bucățile de lemn de la început capătă forma de chitară. Dar asta nu e tot. Pentru un interval de câteva ore, chitara este lăsată la uscat. Apoi pentru a se asigura că părțile laterale ale chitarei nu se vor destrăma cu ușurință se lipesc niște benzi de plastic pe margini pentru a putea susține mai bine chitara. Aproape de finalul întregului proces se șlefuiește și se lăcuiește.

La final se instalează corzile chitarei – www.Senia.ro și după un anumit timp de așteptare pentru ca toate elementele componente să fie uscate, este bună pentru a fi folosită.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed