Te-ai saturat ca de fiecare data cand gatesti in casa sa miroasa a mancare? Numai spunem de faptul ca dulapurile din bucatarie se umezesc din cauza aburului, la fel si gemaurile, nici daca il tii deschis tot timpul nu face fata, inseamna ca este timpul sa iti cumperi o hota. Daca nu vrei sa aloci foarte multi bani, o hota clasica este ceea ce ai nevoie.
Daca nu stii absolut nimic in ceea ce priveste hota, noi am facut o lista care sa te ajute. Iata la ce trebuie sa te uiti ca sa o iei pe cea mai buna.
Design
Hotele clasice sunt albe sau din inox, nu ies foarte tare in evidenta si se incadreaza de minune in orice stil de bucatarie. Nu va parea ca nu are nicio legatura, doar ca cele din inox sunt mai elegante. Indiferent din ce material alegeti sa fie hota sa stiti ca amandoua sunt la fel de rezistente.
Capacitatea de absorbtie
Este factorul principal la care sa te uiti atunci cand vrei sa iti cumperi o hota. Pentru ca de ea depinde ca in casa sa nu mai miroasa a mancare si geamurile sa nu mai faca condens. Daca bucataria este mare va trebuie o hota ce are capacitatea maxima de absorbtie de 348mc/h, iar daca bucataria este una mica, o hota cu o capacitate de 248mc/h. O hota ce are o capacitate buna face ca in timp ce faci mancare aerul sa fie usor de respirat.
Filtru
Dupa capacitatea de absorbitie, filtru este al doilea cel mai important factor, pentru ca el atrage toate mirosurile si nu lasa ca in casa sa patrunda miros. O hota clasica ce are filtru lavabil sau din aluminiu este perfecta. Celedin aluminiu rezista mai mult, trebuie schimbate la 2-3luni, bine aste depinde de cat de mult timp gatiti.
Ventilatia
Modul in care hora ventileaza aerul este important. Hotele clasice au doua moduri de ventilatie: cu evacuare pe deaspura sau in spatele hotei. Indiferent ce model alegeti, amandoua sunt bine pentru ca aerul iese afara.
Fata de celelate hote, cele clasice se remarca prin consumul mic de energie, consuma anual cam 192kWh/an. Panoul de comanda este pe parte frontala, este mecanic si are 3 butoane culisante.
Hotele clasice au o lumina mai intensa si mai bine directionata, pun mai bine in valoare aragazul si hota. Iluminarea unei hote clasice are cel putin 2 becuri de 40W. Sunt si foarte puterince, au 2 motoare de 130W, in casa nu va miros deloc a mancare.
Pentru ca hota sa mearga bine, utilizatorul trebuie sa o intretina regulat, cum ar fi sa inlocuiasca filtrul de miros precum si a filtrul de grasime (daca este sintetic).
Cu multitudinea de hote pe piata este practic imposibil sa nu gasesti. O hota de marca cu o reputatie buna va dura probabil mai mult si va avea mai putine probleme in timp. Cele mai bune hote clasice sunte cele de la Studio Casa.
Speram ca toate informatiile ti-au fost de ajutor, iar cand te duci in magazin sa te uiti sa stii sa ii spui vanzatorului ce doresti.