Domeniul web design, spre deosebire de alte domenii, nu tine cont de varsta. Deoarece acesta nu presupune activitati fizice si poate fi invatat doar avand acces la internet si citind diverse tutoriale, domeniul web design poate fi aprofundat atat de tinerii fara experienta in domeniul muncii cat si de persoanele aflate la varsta a 3-a carora nu le sunt recomandate activitatile fizice.
Atata timp cat persoana in cauza poseda o dorinta mare de a invata, o minte deschisa, o imaginatie creativa si are acces la informatii, aceasta poate face din domeniul web design o noua sursa de venit.
Cel mai important lucru in web design este modul de gandire. Pentru a crea o pagina web mai intai ti-o vei imagina. Ai nevoie sa stii cum va arata, ce culori vei folosi, ce stil vei adopta, ce imagini vei folosi si asa mai departe.
Cum poti depasi blocajele de gandire? Pentru a putea veni mereu cu idei si concepte noi, ai nevoie sa te documentezi in permanenta, sa vizualizezi cat mai multe website-uri creative si surse de inspiratie.
Primul lucru pe care il vei face in web design indata ce ai o idee pe care vrei sa o pui in practica, este crearea unui schelet de proiectare numit si mock-up sau wireframe. Acesta iti permite sa plasezi corect elementele la care te-ai gandit si face mai usor procesul de proiectare.
Dupa ce ai terminat procesul de wireframing, poti plasa diverse elemente in pagina si te poti apuca efectiv de design. Aici vei introduce diverse imagini, texte si alte elemente de web design. In aceasta etapa trebuie sa fii familiar cu combinatii de culori, iconografie, tipografie si alte elemente de baza necesare in crearea unui web design. Acest pas poate deveni dificil daca nu sunteti familiar cu un program de grafica ca Photoshop.
Indata ce web design-ul este gata, te poti apuca de crearea codului necesar pentru a transforma design-ul in site functional. Acesta este probabil cel mai dificil pas, iar pentru a il stapani vei incepe cu invatarea codurilor HTML si CSS deoarece acestea 2 sunt bazele unei pagini web. Pe parcursul carierei in web design vei invata insa multe alte limbaje de codificare si programare ce te vor ajuta sa creezi web site-uri din ce in ce mai dinamice si de efect.
Ai putea crede ca dupa ce ai terminat crearea unui website si l-ai publicat pe internet, web design-ul se opreste aici, insa aceasta afirmatie nu este adevarata.Dupa terminarea website-ului, acesta trebuie comercializat, raspandit pe retele de socializare si alte website-uri astfel incat viitorii clienti sa poata vedea munca ta.
Ai putea avea impresia ca este usor sa iti gasesti clienti in domeniul web design, insa daca site-ul tau nu are o notorietate suficienta, nimeni nu va stii de tine. Pentru a putea razbate in domeniu, va trebui sa iti promovezi serviciile de web design prin diverse metode, inclusiv promovare seo (optimizare pentru motoarele de cautare). O tactica de inceput care iti poate creste sansele sa ai succes este de a crea website-uri gratuit pentru prieteni sau diversi clienti sau sa iti pastrezi preturile foarte mici pana ajungi sa devii cunoscut si sa iti construiesti un portofoliu web design.
Va veni la un moment dat clipa in care cineva va accepta sa te angajeze in domeniu sau iti vei putea gasi clienti usor, insa pana acolo ai mult de munca. Va trebui sa iti creezi un portofoliu impresionant, sa citesti multe articole de web design, vei vizita multe website-uri, vei invata multe tehnologii si vei citi foarte multe tutoriale.
Nu uita… fiecare web designer din lume a inceput de la ceea ce esti tu acum.. un incepator. Daca ei au putut, poti si tu.. indiferent de varsta sau experienta.
Creative Web Design ofera o gama larga de servicii de la realizarea de pagini web, optimizare SEO pana la crearea de bannere, logo-uri, sloganuri, sigle si site-uri de prezentare sau magazine online.