Boli

Cum sa tratezi fara pastile durerea provocata de osteoporoza

Este greu sa se renunte la confortul oferit de pastilele antinevralgice pentru pacientii care sufera de o boala precum osteoporoza, o boala ale carei efecte pot fi devastatoare si care adesea este responsabila pentru nivele de durere greu de tolerat. Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca abuzul de pastile aduce dupa sine alte probleme si pot chiar duce pana la dependenta.

Pastilele nu sunt singura solutie impotriva durerii provocata de osteoporoza, pentru persoanele dispuse sa apeleze la terapii alternative exista numeroase alte solutii:

1. Compresele reci sau calde – functioneaza in mod special cand durerea este localizata. In functie de tipul de durere, se pot folosi fie comprese calde care relaxeaza muschii, fie comprese reci, pentru care se pot folosi pungi de legume congelate sau gheata strivita, acestea reducand inflamatia si amortind zona.

2. Terapia fizica – este alternativa la exercitiile fizice pentru persoanele prea in varsta sau pentru persoanele la care afectiunea este prea grava. Terapistul poate fi vizitat la spital sau poate veni direct acasa la pacient si va crea un plan personalizat, menit sa creasca rezistenta musculara a zonelor cu probleme.

3. Masajul – o alta solutie la indemana este terapia prin masaj profesional, efectuat de terapisti cu pregatire si care au mai lucrat cu pacienti cu osteoporoza, deoarece exista intotdeauna riscul de fractura. Un maseur profesionist va relaxa muschii si detensiona zonele cu probleme, ajutand pacientul sa se simta mai bine si mai relaxat dupa fiecare sedinta.

4. Tehnici de relaxare – auto sugestia si tehnicile de relaxare si meditatie sunt solutii controversate, insa cu un numar mare de adepti care pot garanta rezultatele acestor tehnici. Intr-o era in care efectul placebo este demonstrat stiintific, exploatarea puterii mintii pentru combaterea durerii si a afectiunilor de tot felul pare inca la inceput de drum, insa este o metoda gratuita, ce merita macar incercata. Metodele de relaxare pentru combaterea durerii provocate de osteoporoza pot diferi de la o persoana la alta, de la folosirea imaginatiei pentru a se plasa intr-un loc relaxant, de vacanta, departe de durere si stresul cotidian, la folosirea muzicii de relaxare sau a aroma-terapiei.

Related posts
Boli

Informatii generale despre hemoroizi si cum sa ii tratam

Boli

De ce nu dormim bine? Insomnia.

Boli

Ce este cataracta?

Boli

Ce nu stiai despre miopie

Sign up for our Newsletter and
stay informed