Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

3. De postat pe coment.ro

Reciclarea este un proces destul de complicat, care este influentat de cererea pietei, preturile si reglementarile locale, proiectantul produselor si competenta companiilor de inchiriere container moloz care trebuie sa se asigure ca deseurile colectate sunt sortate si transportate la centrele speciale. Consumatorii joaca un rol foarte important in acest proces incat reciclarea este dictata de modul in care folosim, sortam si aruncam produsele.

            Nu este intotdeauna usor sa stii cum sa sortezi plasticul, iar acest aspect devine din ce in ce mai important pentru societatea moderna care foloseste tone de ambalaje de unica folosinta. Exista numeroase tipuri de plastic, iar pentru a le sorta corect trebuie sa stim sa le identificam corect. Desi exista 7 categorii de plastic, doar 2 dintre acestea sunt reciclate, in momentul de fata, in Romania. Astfel, produsele marcate cu emblema PET si HDPE pot fi colectate selectiv si includ: sticle incolore de apa sau colorate de bere, ulei, sacii si cutii, flacoane de sampon, bidoane de detergenti si ladite de fructe. Din fericire, produsele care prezinta aceste embleme pot fi reciclate foarte usor, insa nu trebuie ignorat faptul ca plasticul are o durata de viata de 2-3 reutilizari intrucat, in urma procesului, isi pierde proprietatile usor.

Pentru colectarea corecta a plasticului trebuie urmati 3 pasi importanti:

  1. Spalarea. Acest lucru ajuta procesul de reciclare intrucat un plastic murdar este considerat infestat
  2. Eliminarea capacelor.
  3. Pliarea. Strivirea sticlelor este necesara pentru depozitarea unei cantitati mai mari in containerele speciale.

Procesul de reciclare este format din cativa pasi care trebuie realizati cu strictete. In primul rand, trebuie sa avem in vedere cele doua tipuri de materiale plastic: termoplastice si termoset. Prima categorie poate fi retopita si turnata pentru a produce noi obiecte, insa plasticul termoset contine polimeri care formeaza o legatura chimica ireversibila, facand imposibila reutilizarea lui. Dupa sortarea deseurilor, plasticul este transportat la o statie de reciclare unde este curatat si zdrobit in peleti, care sunt folositi in realizarea unor produse noi.

Companiile de inchiriere container moloz au un rol foarte important in acest proces intrucat se asigura ca elementele de plastic nu se intersecteaza cu alte materiale si sunt depozitate intr-un container special pentru a fi transportate la cea mai apropiata statie de reciclare. Deoarece masele plastice sunt utilizate in multe domenii, precum agricultura si constructiile, este necesar sa recuperam, pe cat posibil, majoritatea deseurilor de acest fel.

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *