Medicina

De Ce Este Recomandat Implantul Dentar

implant dentar modernIn cazul pierderii dintilor singura solutie recomandata de majoritatea medicilor stomatologi este operatia de implant dentar. In ultima perioada aceste operatii se pot face in conditii de maxima siguranta si in Romania. Multi pacienti se intreaba de ce nu mai sunt folosite proteze si punti dentare la fel de mult ca in trebut. Aici incercam sa dam un raspuns la aceste intrebari si sa clarificam, atat cat se poate, toate nelamuririle legate de operatia de implant dentar.

Care e rolul principal al unui implant dentar?

Implantul este cel mai bun inlocuitor al dintelui natural. El poate fi folosit si arata ca cel natural, avand atat rol functional cat si estetic. O alta functie a implatului dentar este aceea de a stopa fenomenul de resorbtie osoasa, fenomen care apare atunci cand un dinte este pierdut.

Care este avantajul implantului dentar in comparatie cu puntea dentara?

Daca ati pierdut unul sau mai multi dinti si doriti sa refaceti dantura folosind metoda puntii dentare trebuie sa stiti ca acest lucru necesita slefuirea, si cel mai probabil compromiterea, dintilor din vecinatatea celor pierduti. Daca optati pentru implant dentar veti inlocui spatiile pierdute fara sa slefuiti nici un dinte natural.

Un alt avantaj este acela ca implantul opreste resorbtia iar puntea dentara nu face acest lucru.

Cati dinti se pot pune pe un implant dentar?

Un implant dentar poate sustine unul sau mai multi dinti. De cele mai multe ori pacientii fac implant pentru fiecare dinte pierdut. Totusi, daca numarul dintilor care trebuiesc inlocuiti este prea mare se pot face 4-6 implanturi care sa sustina o intreaga arcada, o lucrare protetica pentru dintii maxilari sau mandibulari. Astfel se salveaza importante sume de bani. Multi pacienti aleg aceasta varianta, ce-i drept mai ieftina, netinand cont de faptul ca presiunea care se va exercita pe acele implante va fi mai mare decat este recomandat. Totusi, daca se urmeaza un tratament modern de regenerare tisulara se pot elimina aceste riscuri. In orice clinica stomatologica de top din Romania veti putea beneficia de tratamente regenerative care sa ajute la mentinerea implantelor dentare. Iti recomandam si www.dentastyle.ro

Care este durata de viata a implantului dentar?

Durata de viata este foarte importanta pentru implantul dentar. Desi majoritatea medicilor stomatologi incearca sa-si convinga pacientii ca implantul dentar tine la nesfarsit, multi pacienti isi pierd implantele. Acest lucru se datoreaza problemelor cauzate de igiena slaba, de inserarea in pozitie incorecta a implantului dentar, de malocluzie (muscatura imperfecta, care pune mare presiune pe implant), de bruxism (scrasnitul din dinti pe timpul noptii) si de lipsa procedeelor de stimulare a regenerarii tisulare si a oseointegrarii implantului.

Daca implantul dentar este realizat folosind tehnici de ultima ora, scanari 3D cu computerul tomograf, inserare a implantului ghidata de calculator si stimularea oseiintegrarii cu electromagnetism, implantul poate sa aiba o durata de viata mai mult decat satisfacatoare (peste 25 de ani).

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed